Cine a făcut fotografiile cu Udrea şi Bica la Paris?

În spatele fotografiilor cu prezidenţiabila Udrea şi şefa DIICOT la Paris s-ar afla, potrivit România Curată, doi membri ai "misteriosului" grup Monaco. Unul din ei voia să scape de un dosar.
Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica
Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica (joscenzura2014.wordpress.com)

Cu puţin timp înainte de alegerile pentru Cotroceni, cursa în care se înscrisese şi Elena Udrea, în presă au "bubuit" fotografii cu prezidenţiabila făcând shopping la Paris, în compania procurorului şef DIICOT, Alina Bica, ulterior arestată pentru fapte de corupţie, şi a fostei şefe a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, devenită, câteva luni mai târziu, denunţător în dosarul Gala Bute.

La momentul respectiv, fostul preşedinte Băsescu a vorbit despre mâna serviciilor, dar "sursa" acelor fotografii a rămas, oficial, necunoscută. Însă neoficial, răspunsul celor din sistemul de Justiţie, dacă întrebi cine le-a fotografiat la Paris pe Elena Udrea şi Alina Bica ar fi: Radu Budeanu de la Cancan şi amicul lui, Bogdan Buzăianu, "cel mai mare băiat deştept din Energie", realateză romaniacurata.ro. Iar explicaţia filajului de la Paris ar fi una simplă: conform unor surse judiciare, Buzăianu voia să scape de dosarul Hidroelectrica de la DIICOT, cel privind băieţii deştepţi din Energie.

Reamintim în context că, recent, DNA a făcut descinderi la Cancan Tv SRL într-un caz privind trafic de influenţă şi spălare de bani în care ar fi implicaţi politicieni şi patroni de presă. Au avut loc 26 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov la firme, cabinete de avocatură şi la sediul unei instituţii publice. Potrivit unor surse judiciare, Budeanu este vizat şi el de dosar şi a fost căutat ieri de procurori. Este plecat însă din ţară.

Conform romaniacurata.ro, Radu Budeanu face parte din celebrul grup de la Monaco, grupare "afaceristo - politică" din care se spune că fac parte numeroase nume celebre şi, nu în ultimul rând controversate, precum Buzăianu, Gabriel Puiu Popoviciu, Sorin Blejnar, Elan Schwartzenberg, Niro, Ţiriac etc.

Cât despre Buzăianu, fin al lui Dan Ioan Popescu, acesta a deţinut compania Energy Holding, devenită ulterior Alpiq Romenergie şi Alpiq RomIndustrie. Energy Holding a încheiat cel mai mare contract de energie cu Hidroelectrica, de aproape 1 miliard de dolari, pe vremea când naşul Popescu era ministru al Economiei.

Cei doi, Budeanu şi Buzaianu, au fondat Cancan în 2007.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne