Fostul procuror şef DIICOT, Alina Bica, rămâne sub control judiciar

Alina Bica
Alina Bica (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Fostul procuror şef al DIICOT, Alina Bica, rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins joi cererea de revocare a măsurii formulate de aceasta, în ambele dosare în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupţie, relatează Agerpres.

La ieşirea din sediul ÎCCJ, Alina Bica a declarat că nu intenţionează să plece într-o vacanţă în străinătate în cazul în care controlul judiciar va fi revocat, şi că oricum nu şi-ar permite un astfel de lux, trebuind să muncească pentru a se întreţine:

"O să-mi deschid un cabinet de avocatură. Trebuie să lucrez. În pofida a ceea ce s-a spus, nu am alte surse de venit, e normal. (...) De 9 luni eu nu am sursă de venit. Bănuiesc că nu pot să stau pe banii părinţilor. Stau într-un apartament de 50 mp cu o rată de 400 euro pe lună, pe care dacă nu o plătesc mă dau afară", a declarat fostul procuror şef DIICOT.

Fosta şefă a DIICOT a mai DECLARAT că aşteaptă să dea declaraţii pentru a fi auzită şi că speră să nu aibă soarta Marianei Rarinca, care a fost achitată pentru ca apoi procurorii să ceară anularea deciziei, ceea ce "ţine de Burundi".

"Abia aştept să dau declaraţii, aştept să fiu auzită şi sunt sigură că lucrurile vor sta altfel, pentru că unde nu sunt lucruri nu ai cum să le constaţi. Cred că sunt singurul inculpat din lumea asta care a primit mită un bun pe care mituitorul nu-l avea la momentul la care a săvârşit fapta", a declarat Bica.

Reamintim că Alina Bica a fost trimisă în judecată de DNA în două dosare vizând fapte de corupţie. Cele două cauze privind faptele referitoare la ANRP, instituţie ce a gestionat despăgubiri de sute de milioane de euro, au fost conexate şi s-a format un nou dosar, prin disjungere, în care vor fi judecaţi Alina Bica şi Adriean Videanu.

Bica este acuzată de luare de mită, procurorii DNA susţinând că aceasta a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov, judeţul Ilfov.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne