Cine ar fi cel mai bun premier pentru România? Băsescu crede că Băsescu

Nu ar avea România un premier mai bun decât Traian Băsescu, o spune chiar Traian Băsescu, însă problema este că, pentru a ocupa această funcţie, "trebuie să te şi numească cineva".
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Va candida sau nu Traian Băsescu la alegerile parlamentare din iarnă? Mulţi susţinători ai fostului preşedinte al României şi-au pus o astfel de întrebare, din moment ce alegerile bat la uşă. Cum răspunde liderul PMP?

"Nu am luat o decizie definitivă, dar este clar că fiind preşedinte de partid am obligaţia să iau steagul partidului în mână la alegerile legislative. Şi să candidez. Deci asta este obligaţia morală a unui preşedinte de partid să candideze. Trebuie văzut însă dacă acest lucru ajută partidul sau nu. Şi acest lucru îl vom şti în a doua parte a lunii octombrie.

Vom face un studiu sociologic în timp util, fiindcă e bine să ne dăm seama dacă ajută sau nu, să ştim şi ştiinţific nu numai prin instinct sau prin obligaţia morală a unui preşedinte de partid să îşi conducă partidul în bătălie", a declarat, la postul B1 Tv, Traian Băsescu.

Cu alte cuvinte, dacă se constată în urma studiului sociologic că este util partidului, preşedintele PMP va candida la alegerile parlamentare din decembrie.

"Ce vă pot spune însă e că în mod categoric pot fi util. Asta e sentimental meu. Dacă sunt util partidului, voi candida. Că de asta până la urmă mă mai dedic construcţiei acestui partid… Am adunat atâta experienţă pe care aş putea să o dau politicului...

Una e s-o vorbesc la masa cu dumneavoastră, alta e când se scrie o lege, când se discută despre instituţii, când se discută despre UE, NATO, politica externă... Am atâta experienţă pe care e păcat să o închid într-o cameră unde să mă apuc să-mi scriu memoriile, dar la vremea potrivită", a subliniat Traian Băsescu.

Întrebat despre aspiraţiile sale la funcţia de premier al ţării, fostul preşedinte a replicat: "Nu ar avea România un premier mai bun decât mine. Problema e… ca să fii premier trebuie să te şi numească cineva."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne