Cinepolitica: "La graniţă 1988-89"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Institutul Balassi, câteva dintre cele mai importante expoziţii şi filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În secţiunea de program special a festivalului va fi prezentat şi filmul "La graniţă 1988-89", vineri, 21 aprilie, 2017 la ora 19:30.
Scenă din filmul "La graniţă"
Scenă din filmul "La graniţă" (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

LA GRANIŢĂ 1988-89 / HATÁRON 1988-89

Regie: Lukacs Csaba, Marossy Géza 2015 53'

Program: Institutul Balassi - Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 19:30

Scenă din filmul "La graniţă"
Scenă din filmul "La graniţă" (Cinepolitica)

Dictatura ceauşistă a reprimat orice fel de iniţiativă, Securitatea i-a înspăimântat pe oameni. Pentru cei care aspirau la un trai mai bun, Ungaria oferea o speranţă nu numai pentru că acolo deja se observa o anumită schimbare, ci şi pentru că Ungaria însemna singura soluţie în ceea ce priveşte păstrarea identităţii maghiare.

Scenă din filmul "La graniţă"
Scenă din filmul "La graniţă" (Cinepolitica)

Mulţi au lăsat în urmă totul, casele, familiile şi au trecut graniţa verde. Filmul prezintă povestea acestor oameni.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica