Cioloş acuză că i se pun în cârcă eşecurile guvernelor precedente. Ce strategie va aplica premierul

Se încearcă acum să se pună în cârca Executivului nerealizări datorate ineficienţei guvernelor anterioare, acuză premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Premierul Dacian Cioloş contraatacă. Cum politicienii s-au obişnuit să-i pună în cârcă tot felul de probleme moştenite de fapt de la guvernele precedente, şeful Executivului a anunţat joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Victoria, că a decis să combată mai bine fenomenul şi să le arate oamenilor situaţia reală.

"Guvernul este acuzat de foarte multe lucruri care, aşa cum am mai spus, ţin de ineficienţa activităţii Guvernului precedent sau a guvernelor precedente, probleme pe care acest Guvern le-a moştenit şi pe care a trebuit să le rezolve de urgenţă. Îmi asum şi faptul că nu am comunicat suficient pe aceste situaţii, pe care le-am identificat, şi probleme pe care a trebuit să le rezolvăm. Se încearcă acum să se pună în cârca Guvernului actual nerealizări sau întârzieri datorate ineficienţei acţiunii guvernelor anterioare.

Am cerut miniştrilor, păstrând decenţa şi echidistanţa şi echilibrul pe care ni le-am asumat încă de la început, ca în zilele şi săptămânile următoare să fie mai activi din punct de vedere al comunicării şi să prezinte lucrurile aşa cum stau, măsurile care au fost luate şi care vor fi luate de Guvern pentru a rezolva anumite probleme, dar prezentând şi situaţia pe care am găsit-o şi problemele pe care a trebuit să le rezolvăm", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Premierul a adăugat că i se pare important ca cetăţenii să fie bine informaţi, să fie în cunoştinţă de cauză şi "apoi, sigur, fiecare să judece cum va crede de cuviinţă astfel de atitudini".

"Unele pot să le înţeleg pentru că e campanie electorală, dar nu înţeleg ca acest Guvern să îşi asume lucruri care nu ţin de responsabilitatea sa", a subliniat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne