Cioloş: Exact în bazinele electorale ale PSD avem şi pungile de sărăcie cele mai mari

La doar câteva zile distanţă de scrutinul care va decide viitorul ţării pentru următorii patru ani, premierul Dacian Cioloş - candidatul USR şi PNL pentru un nou mandat în fruntea Executivului - atrage atenţia că exact în bazinele electorale ale PSD avem şi pungile de sărăcie cele mai mari.
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

Exact în bazinele electorale ale PSD avem şi pungile de sărăcie cele mai mari, iar un exemplu ilustrativ în acest sens este judeţul Teleorman, fieful preşedintelui PSD Liviu Dragnea, a atras atenţia, într-un interviu acordat Adevărul Live, premierul Dacian Cioloş.

"E interesant de văzut că exact în bazinele electorale ale PSD, un partid cel puţin afişat de stânga, orientat spre nevoile oamenilor, exact acolo avem şi pungile de sărăcie cele mai mari. În zona de sud şi în zona de est. Oare de ce? În judeţul Teleorman, care a fost condus de domnul Dragnea, acolo avem cei mai mulţi asistaţi social.

Şi încă o dată, problema nu e că li se dau ajutoare sociale celor care într-adevăr au nevoie, problema e că asta se întâmplă de ani de zile şi nu se dezvoltă economia acolo. Oare de ce? Cred că în felul acesta ar trebui reprezentanţi ai statului să îşi pună problema atunci când gândesc rolul statului (...) în dezvoltarea socială şi economică a ţării şi în creşterea bunăstării", a declarat Dacian Cioloş.

În opinia premierului, statul trebui să fie un "facilitator" şi "un partener" pentru mediului economic.

"Un stat care prin politici sociale să stimuleze crearea de locuri de muncă în primul rând, să acţioneze acolo unde se acumulează pungi de sărăcie din diferite motive, un stat care să ajute la o dezvoltare echilibrată a regiunilor ţării", a subliniat Dacian Cioloş.