Cioloş, întrebat dacă va prelua conducerea PNL: Mi-am pus problema, dar nu am luat o hotărâre

Premierul Cioloş nu neagă ca şi-a pus problema preluării conducerii PNL însă susţine că prioritatea sa este să formeze o majoritate politică onestă, alături de care să poată guverna.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

Întrebat joi seara, la Realitatea TV, dacă şi-a pus problema să preia conducerea PNL după alegeri, premierul Cioloş a confirmat că s-a gândit la această soluţie, precizând însă că nu a luat nicio hotărâre în acest sens, căci, în momentul de faţă pentru el prioritatea este constituirea unei majorităţi PNL şi USR pentru a guverna.

"Nu cred că acesta e lucrul cel mai important. Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre. Pentru mine important este acum să putem constitui o majoritate împreună cu PNL şi USR pentru a putea guverna şi pentru că lucrurile despre care am tot vorbit anul acesta şi pe care am spus că n-am putut să le facem pentru că n-am avut o majoritate politică (...), sunt gata să îmi asum lucrurile respective pentru anii următori, dar am nevoie de o majoritate politică pentru asta", a afirmat Cioloş.

Premierul a mai precizat că are nevoie de o majoritate politică, una care să fie onestă şi să funcţioneze pe aceleaşi principii pe care funcţionează el şi, referindu-se la PNL, a apreciat că există "nişte schimbări care au început”.

”Da, am nevoie de o majoritate politică, care să fie una onestă şi care să funcţioneze pe aceleaşi principii pe care funcţionez eu. Şi chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte probabil nici în PNL, dar sunt totuşi nişte schimbări care au început. (...) Nici eu nu sunt mulţumit sau nu cred că s-au făcut suficiente lucruri pentru ca chiar şi PNL să se reformeze. S-au făcut câţiva paşi. Dar pornesc cu creditul de încredere că dacă mergem împreună, or să se facă mai mulţi paşi", a susţinut Cioloş.