Cioloş: M-aş bucura ca cei care au eliminat taxa radio-tv să vină să ne spună la ce se gândesc pentru viitor

Independenţa televiziunii şi a radioului public este direct legată şi de sursa de finanţare, or Parlamentul tocmai a eliminat, la comanda PSD, taxa radio-tv, lucru care îl îngrijorează pe premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Premierul Dacian Cioloş nu este deloc încântat de decizia Parlamentului de a elimina taxa radio-tv, principala sursă de finanţare a Radioului şi Televiziunii publice.

"În momentul de faţă, practic, suntem în afara legii pentru că, din câte m-au informat colaboratorii, legea spune că statul nu poate să finanţeze o televiziune publică 100% din bugetul de stat din diferite motive. Unul din elementele de independenţă a televiziunii publice e legat şi de sursa de finanţare.

Deci trebuie să ne gândim la ce vrem în loc şi chiar m-aş bucura ca cei care au decis aceste lucruri să vină să ne spună la ce se gândesc pentru viitor. Noi mai avem mandat câteva luni, dar dacă ar exista o perspectivă, cel puţin şi pentru Televiziunea Română, să ştie care este viziunea partidelor politice legat de modul de finanţare a televiziunii, atunci am putea discuta altfel.

Eu nu vreau să intru într-o dispută de nicio natură cu nimeni legat de acest lucru, dar cred că trebuie să fim responsabili în deciziile pe care le luăm", a declarat Dacian Cioloş.

În punctul de vedere pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului există o evaluare foate clară legată de efortul bugetar în urma eliminării taxelor. Este vorba despre peste un miliard şi jumătate de lei.

Proiectul de lege al liderului PSD Liviu Dragnea, vizând eliminarea a 102 taxe nefiscale, a fost votat, marţi, în unanimitate, de Camera Deputaţilor.

Odată cu multitudinea de alte taxe mai mult sau mai puţin împovărătoare pentru români, deputaţii au eliminat şi taxa radio-tv, deşi sindicatele din mass-media au avertizat că, private de banii din taxă, TVR-ul şi Radioul Public vor sta cu mâna întinsă către bugetul de stat, ceea ce le va transforma în instrumente de propagandă politică.

Pentru mai multe detalii despre legea lui Dragnea intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne