Cioloş: „Plicul pentru pentru medic rămâne o practică în spitalele din România!”

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Plicul pentru medic rămâne o practică în spitalele din România, a admis premierul Dacian Cioloş, afirmând că deşi el nu a fost pus în situaţia de a da astfel de atenţii doctorilor, are prieteni care au oferit bani în spitale, relatează digi24.ro.

„Plicul în spitale poate să fie o formă de corupţie, pentru că este un sistem de remunerare a medicilor, care scapă de sub control”, a declarat Cioloş, într-un interviu acordat digi24.ro, interviu ce va fi difuzat duminică, de la ora 13.50.

Întrebat dacă le-a spus ceva apropiaţilor săi care au dat "atenţii" medicilor în spitale... Cioloş a răspuns „Atunci, ce să le spun... asta era practica.”

Declaraţiile premierului vin în contextul în care sistemul de sănătate este zguduit de numeroase scandaluri, aprope ne-existând zi în ultima perioadă în care presa să nu scoată la lumină nereguli în domeniu, de la lipsa de proceduri clare în domeniul transplanturilor şi până la cheltuielile halucinante făcute de fostul manager de la Malaxa, aceasta în condiţiile în care mii de doctori oneşti pleacă din ţară pentru a-şi putea face meseria cu demnitate şi a putea trăi decent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne