Cioloş, replică pentru Dragnea: Guvernul nu a pierdut miliarde de euro, ci a adus în ţară 7,23 miliarde de euro

Guvernul Cioloş a adus în România, în acest an, nu mai puţin de 7,23 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, a reacţionat premierul Dacian Cioloş la acuzaţiile lansate de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora Executivul a făcut prăpăd în domeniul fondurilor europene.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Guvernul nu "a pierdut miliarde de euro" aşa cum acuză preşedintele PSD, Liviu Dragnea, din contră, a reuşit să aducă miliarde în ţară, a transmis premierul Dacian Cioloş, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Guvernul Cioloş nu 'a pierdut miliarde de euro', ci a reuşit anul acesta să aducă în România 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană, din care aproape 2,5 miliarde aferente perioadei actuale de programare", a fost mesajul lui Cioloş.

Reacţia premierului vine după ce Dragnea a afirmat că "Guvernul Cioloş este un risc de securitate naţională pentru că România a pierdut miliarde de euro".

Potrivit premierului, actualul Guvern a crescut rata de absorbţie cu peste 20%. "De la 58% - cât au reuşit toate guvernele precedente începând cu 2007 - la aproape 82% în prezent".

"Guvernul Cioloş a adus în ţară investiţii străine directe în valoare de 3,7 miliarde de euro, cu peste 10% mai mult decât în anul precedent. De asemenea, România are o creştere economică de 5%, cea mai mare din Uniunea Europeană în condiţii de stabilitate macro-economică", a mai transmis Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne