Cioloş: România a făcut eforturi de integrare în Schengen. Nu ne milogim dacă ne susţinem punctul de vedere

Ţara noastră trebuie să îşi susţină în continuare punctul de vedere referitor la aderarea la Spaţiul Schengen, a subliniat Dacian Cioloş.
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)
Andrei Pricopie
09.03.2016

România trebuie să facă în continuare demersuri pentru a adera la Spaţiul Schengen, care este un element de integrare în UE, dincolo de dificultatea de moment cu care se confruntă, a declarat, marţi seară, premierul Dacian Cioloş, la ambasada României din Belgia, în contextul în care merge miercuri într-o vizită oficială în Olanda, unde va discuta şi tema Schengen, relatează Agerpres.

"Am auzit discuţii în România 'de ce să ne mai batem noi sau să ne milogim pentru Schengen, atât timp cât alţii, dimpotrivă, sunt reactivi vizavi de acest lucru'. Spaţiul Schengen e un element de integrare în UE, dincolo de dificultatea de moment pe care o întâlneşte problematica, discuţia aceasta.

România a făcut eforturile de integrare în Schengen şi nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susţinem punctul de vedere. Eu cred că România trebuie să vizeze integrarea diferitelor cercuri concentrice europene, indiferent că e vorba de spaţiul Schengen sau de zona euro sau de alte teme", a declarat Dacian Cioloş.

Potrivit primului ministru, ţara noastră a sugerat de multă vreme o integrare în trepte la spaţiul Schengen.

"Prima aderare, cu spaţiul aerian, poate să se facă chiar şi în condiţiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creşte încrederea în faptul că România poate să îşi asume responsabilităţile de membru al spaţiului Schengen. Dincolo de decizia care la un moment dat se va lua, eu sunt convins, e important să fim prezenţi în mod activ la toate aceste discuţii şi să ne susţinem punctul de vedere", a explicat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor