Cioloş trage un semnal de alarmă: Dacă mărim salariile în mod populist le riscăm viitorul oamenilor

Ideea de a transmite creşterea economică în evoluţia salariilor e un lucru necesar, dar, dacă acest lucru se face în mod populist, riscăm viitorul oamenilor şi al economiei din ţara noastră, a tras un semnal de alarmă premierul Dacian Cioloş.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Este bine să facem ca evoluţia economică bună a României să fie resimţită şi în nivelul de trai al românilor, dar acest lucru trebuie făcut într-un mod responsabil, nu "populist şi electoralist", pentru că altfel le riscăm viitorul oamenilor, a atras atenţia miercuri, la Consiliul Naţional al PNL, premierul Dacian Cioloş.

"Da, avem nevoie în perioada următoare să facem ca evoluţia economică bună a României să fie resimţită şi în nivelul de trai al românilor, dar dacă nu facem asta cu decizii responsabile riscăm să repetăm istoria şi după o perioadă de creştere economică să ajungem din nou la probleme.

De aceea, cred că ideea de a mări salariile, de a transmite creşterea economică şi în evoluţia salariilor e un lucru necesar, dar, dacă acest lucru se face în mod populist şi doar electoralist, cred că trebuie să le explicăm oamenilor că prin asta le riscăm viitorul şi riscăm viitorul economiei României", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Liderul tehnocraţilor de la Palatul Victoria este de părere că problema în ţara noastră nu ţine de o creştere procentuală a salariilor într-un domeniu sau altul, ci mai degrabă de faptul că nu a fost tratată "chestiunea disfuncţionalităţilor în abordarea politicii salariale".

"Programul de guvernare vine din partea dumneavoastră, a celor care mergeţi în alegeri. Dar, dacă acel program de guvernare e construit având la bază aceste principii (din Platforma 'România 100' - n.r.) şi dacă odată câştigate alegerile acel program de guvernare se pune în aplicare respectând în fiecare decizie şi acţiune pe care o luăm acele principii, cred că avem încă o şansă să câştigăm încrederea oamenilor că democraţia parlamentară făcută prin intermediul partidelor are un viitor în societatea românească care aşteaptă modernizare prin onestitate, eficienţă şi profesionalism", le-a transmis Cioloş liberalilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne