Ciprian Ciucu va intra în cursa pentru Primăria Capitalei, susţinut de M10 [video]

"Ciprian Ciucu va da de pământ cu toată mafia din Primăria Capitalei", promite Monica Macovei.
Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primăria Capitalei.
Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primăria Capitalei. (Facebook)
Se încarcă player-ul...

Partidul Monicăi Macovei a anunţat, duminică, numele candidatului pe care-l va susţine în cursa pentru Primăria Municipiului Bucureşti: Ciprian Ciucu, şeful Consiliului Naţional de Integritate, organismul de control al ANI.

"Ciprian Ciucu este susţinut ca independent de M10 la Primăria Capitalei. M10 şi eu personal, ca preşedinte M10, avem valori compatibile cu Ciprian Ciucu: cinstea, corectitudinea, anticorupţia şi determinarea. Nu ne lăsăm până când nu facem ceea ce ne-am impus să facem, ceea ce vrem să facem, nu pentru noi, ci pentru binele altora. În acest caz, pentru bucureşteni.

De acum, bucureştenii au au candidat puternic. Ciprian Ciucu va învinge mafia din Primaria Capitalei. Ciprian Ciucu este candidatul pe care eu vreau să îl votez şi sper ca toţi bucureştenii să vrea să îl voteze din raţiune şi din inimă. De astăzi, avem un candidat puternic la Primăria Capitalei", a declarat Monica Macovei.

Câteva din priorităţile lui Ciprian Ciucu

"Primul lucru pe care îl fac este efectiv să transparentizez toate contractele din bani publici. Şi ca ONG-ist pentru asta am militat până acum. Orice contract din bani publici trebuie făcut public. Transparenţa trebuie să fie totală. De ce să ascundem? Sunt banii noştri acolo. Acesta este un punct nenegociabil.

Bugetare participativă. Ce înseamnă asta? Vedem care vrem să fie principalele proiecte de dezvoltare ale Bucureştiului, dar îi întrebăm şi pe oameni, pentru că ei ştiu cel mai bine la ei în cartier ce nevoie de dezvoltare au. Se listează o serie de priorităţi identificate de urbanişti şi de oameni cu exprienţă în acel domeniu, după aceea sunt alese printr-un tip de vot cu alegere multiplă care să fie efectiv acele proiecte pe care bucureştenii şi le doresc. Unde vor să ne uităm cu precădere? Către siguranţă, către infrastructură, către parcuri, către evenimente culturale? Cheltuielile pe investiţii de dezvolare a oraşului trebuie să fie făcute prin bugetare participativă şi inclusiv prin instrumente online.

Costuri. Am ajuns la situaţii absurde în care un fir de crizantemă costă 13 lei. E absurd aşa ceva. Nu poţi să ajungi la un astfel de cost. Ceea ce mi-aş propune să fac la primărie este să impun standarde de cost. Facem studiu de piaţă, vreau să ştiu că acea crizantemă nu poate să coste pe bucată mai mult de atât.

Încerc să impun un prag maximal, achiziţiile trebuind să se încadreze în acest prag. Mi se pare normal să am standarde de cost pe livrarea serviciilor publice şi pe cheltuielile de investiţie ale Capitalei. Şi atunci or să plece singuri [corupţii - n.r.] când o să avem standarde de cost, pentru că nu or să mai fie instrumentele să sifoneze efectiv bugetul.

Să le dăm bucureştenilor plăcerea de a trăi în oraşul acesta. Despre asta este vorba când vorbesc despre calitatea vieţii. Să ne placă să trăim aici. Să punem Bucureştiul pe baze solide pentru că nu sunt solide şi nu sunt durabile şi avem copii şi vrem ca să le asigurăm un viitor".