Cîţu: Dragnea şi PSD nu au scrupule când vine vorba de jefuit bugetul. Trebuie daţi jos de la guvernare

Este momentul ca PNL să pună capăt guvernării PSD şi să schimbe majoritatea parlamentară, s-a declarat convins liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ideea de a lăsa PSD la guvernare până îşi rupe gâtul în programul său de guvernare este una extrem de păguboasă, pentru că va duce practic la distrugerea României, a atras atenţia vineri, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"Am avut şedinţa Biroului Politic executiv. Cea mai importantă temă discutată: PNL intră la guvernare sau nu? Vă spun astăzi punctul meu de vedere. Ca să-l ştiţi şi voi. Pentru că abia luni se ia decizia finală aştept cu interes sugestiile voastre pentru a înţelege dacă argumentele mele sunt credibile şi convingătoare sau nu. Eu, Florin Cîţu, sunt convins că PNL trebuie să pună capăt guvernării PSD şi să schimbe majoritatea parlamentară. România şi românii merită o soartă mai bună", a declarat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a pus pe masă argumentele sale, pe care le-a clasificat în două categorii: politice şi economice.

Argumente politice

- PSD şi Liviu Dragnea au ieşit şifonaţi din scandalul moţiunii.

- Membri Guvernului nominalizaţi şi susţinuţi de Dragnea au dovedit o incompetenţă crasă, o moralitate îndoielnică şi o obedienţă faţă de liderul lor care pune România în pericol.

- Moţiunea a arătat că PSD a pierdut pe lângă majoritatea parlamentară şi încrederea populaţiei.

- Liviu Dragnea şi PSD nu au scrupule când vine vorba de jefuit bugetul statului.

- Scandalurile repetate au creat României o imagine de ţară instabilă politic.

- Mitul trîmbiţat de PSD în legătură cu competenţa Guvernelor instalate de ei a dispărut.

- Personal nu cred că alegerile anticipate sunt o soluţie. Pe lângă faptul că nu le vrea nimeni cu adevărat, nu îşi au rostul în contextul în care poporul român deja a înţeles că a fost înşelat de PSD. Să nu mai spun că ne costă şi alegerile astea ceva bani.

- Cel mai important argument, însă, este că foarte curând România preia preşedinţia UE şi cred că este momentul să-i dăm Preşedintelui un Guvern capabil să păstreze România în UE şi în NATO. Are cineva garanţia că scandalurile generate de PSD nu se vor repeta şi când vom prelua preşedinţia UE?

Argumente economice

- PSD nu a apucat, după cum singur spune, să implementeze programul faraonic al lui Dragnea.

- Bugetul a fost aprobat abia în luna februarie.

- Măsurile din programul de guvernare, alea pe care le-au aplicat, încă nu şi-au făcut efectul.

- Aşa cum am scris în Raportul meu la secţiunea estimări, economia se va gripa în cursul anului viitor. Avem timp să corectăm.

- Nu a avut loc până în acest moment nicio rectificare bugetară. De aceea schimbarea majorităţii parlamentare şi instalarea unui nou Guvern va permite o serie de măsuri de corecţie care să atenueze din efectele negative ale măsurilor de până acum şi să păstreze în acelaşi timp tot ce este câştigat.

- Să fie clar pentru toată lumea. Dacă PNL conduce o coaliţie de dreaptă pentru guvernarea României nu vom tăia niciun drept, fiscal, salarial sau de orice altă natură, câştigat de români. Avem soluţii!

- Avem soluţii şi pentru relansarea investiţiilor şi nu vorbesc doar de cele publice, pentru a garanta o creştere economică nu doar pe consum.

- Mai multe venituri la bugetul de stat. Nu prin mai multe controale aplicate.

- Ştim cum să deblocăm fondurile UE. Problema nu este doar la sistemul informatic.

- Vom asigura o creştere economică sănătoasă fără să mărim deficitul, din contră, sau datoria publică şi inflaţia.

"Atenţie! Toate acestea le putem face acum! Când încă se mai poate. Dacă la aceste lucruri adăugăm şi un Guvern cu probitate morală şi experienţă, avându-vă şi pe voi de partea noastră, nu avem cum să ratăm. Consider păguboasă ideea să-i lăsăm să guverneze până îşi rup gâtul. În acest caz suntem părtăşi, alături de PSD, la distrugerea României.

Aceasta este argumentaţia pe care am susţinut-o şi în Biroului Politic Executiv al PNL pentru a-mi susţine opinia: este momentul ca PNL să-şi asume cu responsabilitate şi competenţă guvernarea. Ce părere aveţi?", a precizat Florin Cîţu.