Clădire prăbuşită în Coreea de Sud: Zece decese, 70 de răniţi şi zece persoane captive

Gyeongju - clădire dărâmată. Coreea de Sud, 17 februarie 2014.
Gyeongju - clădire dărâmată. Coreea de Sud, 17 februarie 2014. (Chung Sung-Jun / Getty Images)

Echipele de salvare pentru situaţii de urgenţă din Coreea de Sud sunt într-o cursă pentru a salva cel puţin 10 persoane prinse încă de luni seară sub acoperişul unui centrul educaţional aflat într-o zonă muntoasă.

Cel puţin 10 persoane, dintre care 9 studenţi la universitate, au fost ucise atunci când acoperişul de deasupra sălii de întrunire a clădirii s-a prăbuşit. În cabană, se adunaseră peste 500 de studenţi pentru desfăşurarea unui eveniment educaţional.

Cei mai mulţi dintre studenţi au părăsit clădirea în siguranţă, însă aproximativ 70 dintre aceştia au ajuns la spital cu diverse răni uşoare, conform rapoartele presei locale.

Unul dintre adolescenţii care au supravieţuit incidentul descrie momentul de agitaţie care s-a produs atunci când acoperişul a început să se prăbuşească.

”Era numai o singură uşă în spate. Toată lumea a alergat la uşă însă viteza de prăbuşirea era mult prea rapidă. Odată cu sunetul prăbuşirii, am fost îngropaţi”, a spus acesta.

Oficialii sud coreeni sunt de părere că zăpada acumulată pe acoperişul clădiri a fost cauzat prăbuşirea acestuia. Echipajele de salvare au întâmpinat dificultăţi în a ajunge la faţa locului din cauza zăpezilor recente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe