Clotilde Armand pierde Sectorul 1 peste noapte. Nicuşor Dan arată cum

Candidata USB la primăria Sectorului 1 a obţinut scoruri peste PSD în secţiile de votare unde partidul său a avut delegaţi. În restul secţiilor... a urmat potopul.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch times)

Nicuşor Dan, liderul USB, partid ce a obţinut un număr mai mare de voturi decât PNL-ul în Capitală, publică o serie de cifre legate de rezultatele votului în Sectorul 1, pierdut "la mustaţă" de Clotilde Armand.

"Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră). Mulţumim tuturor delegaţilor noştri pentru efortul incredibil de azi-noapte", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Reamintim că duminică seara exit-poll-urile o dădeau câştigătoare la primăria sectorului 1 pe Clotilde Armand. Peste noapte situaţia s-a schimbat, rezultatele parţiale ale BEC de luni dimineaţă indicându-l câştigător al cursei pentru primărie pe Daniel Tudorache de la PSD.

În Bucureşti, USB s-a clasat pe locul 2 ca număr de voturi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 24,95 %, după alianţa electorală PSD-UNPR care avea, azi dimineaţă 39,81%. PNL obţinuse, conform rezultatelor parţiale făcute publice de BEC în această dimineaţă, un modest 13,23%.