Coaliţia analizează activitatea Guvernului. Tudose vrea să-l simtă pe Dragnea aproape

Chiar înainte de învestirea lui Tudose şi a guvernului său, Liviu Dragnea vorbea despre atenta monitorizare a Guvernului, astfel încât "orice abatere de la programul de guvernare" să fie "corectată rapid". Între timp, programul de guvernare a suferit modificări dramatice, dar Dragnea se ţine de promisiunea supravegherii activităţii noului Cabinet.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Coaliţia PSD – ALDE se va întruni luni, pentru a evalua prima săptămână de activitate a Cabinetului Tudose şi pentru a discuta calendarul acţiunilor din programul de guvernare.

Reuniunea liderilor coaliţiei va avea loc la ora 12.00, în biroul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor, iar la şedinţă este aşteptat şi premierul Mihai Tudose, deşi acesta are programată în aceeaşi zi prima sa vizita la Bruxelles, relatează hotnews.

Întrunirea de astăzi a fost programată încă de joi, liderul PSD anunţând că luni va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare, la care vor fi invitaţi premierul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştri, pentru a vedea care sunt concluziile primei săptămâni de guvernare.

Duminică, Dragnea a anunţat, la România TV, că a convenit cu premierul Mihai Tudose ca în fiecare zi de luni acesta să participe la şedinţa coaliţiei de guvernare, pentru a prezenta săptămânal raportul de activitate, căci premierul îşi doreşte să îl "simtă aproape" şi să existe o comunicare foarte strânsă cu liderii coaliţiei.

"Eu, când am avut prima discuţie cu domnul Tudose, înainte de a-l propune ca premier, a zis că vrea să mă simtă aproape şi să simtă şi partidul aproape şi coaliţia aproape şi că vrea ca în permanenţă să existe comunicare foarte strânsă şi în timp real cu PSD şi cu coaliţia în ansamblu", a conchis Liviu Dragnea.