Coaliţia internaţională a bombardat de şase ori Statul Islamic. S-au raport zece decese în rândul civililor

Avioanele militare ale coaliţiei conduse de Statele Unite au bombardat sâmbătă de aproximativ şase ori poziţiile ocupate de Statul Islamic (SI) în jurul oraşului sirian Kobane, relatează Reuters.
P. P.
19.10.2014

alte articole

Fumul se ridică deasupra oraşului sirian Kobane unde au loc lupte dure între militanţii ISIL şi luptătorii kurzi, octombrie 2014.   (Getty Images)
P. P.
19.10.2014

Avioanele militare ale coaliţiei conduse de Statele Unite au bombardat sâmbătă de aproximativ şase ori poziţiile ocupate de Statul Islamic (SI) în jurul oraşului sirian Kobane, relatează Reuters.

În acest timp, militanţii islamici radicali au lansat o serie de bombardamente cu mortierele, lovind centrul oraşului Kobane şi câteva zone de graniţă în interiorul Turciei.

Statul Islamic se confrunta de peste o lună cu luptătorii kurzi care apărară oraşul Kobane şi care consolidează o zonă lungă de 95 de kilometri de la graniţa siriano-turcă. Coaliţia internaţională a intensificat bombardamentele împotriva SI în ultimele zile ajutând forţele kurde să respingă avansul militanţilor islamici.

Coaliţia condusă de Statele Unite a început bombardamentele împotriva grupării Statul Islamic din teritoriul Irakului în luna august. În septembrie, campania internaţională s-a extins în Siria, unde grupul islamic controlează 30% din teritoriul ţării confruntându-se cu armata regimului preşedintelui Bashar Al-Assad.

Turcia, o ţară membră NATO, participă cu oarecare ezitări la eforturile coaliţiei, insistând că se impune, de asemenea o confruntare cu Assad, pentru a se pune capăt războiul civil care a ucis peste 200.000 de civili în Siria, începând din luna martie 2011.

Sâmbătă, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat că forţele conduse de Statele Unite care bombardează Statul Islamic din Siria au ucis un total de 10 civili în timpul a doua atacuri aeriene.

Statele Unite au răspuns că nu există dovezi care să sprijine raportul. Forţele armate americane recurg la "măsuri de atenuare" pentru a reduce riscul de a face victime în rândul civililor, a afirmat unul din purtătorii de cuvânt ai armatei americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor