Codrin Ştefănescu: Comasarea DNA cu DIICOT, în 24 de ore. PSD a greşit nescoţând un milion de oameni în stradă

Unul dintre liderii PSD care s-a remarcat de-a lungul timpului printr-un discurs virulent la adresa DNA, Codrin Ştefănescu iese din nou în evidenţă printr-o nouă serie de declaraţii controversate. Social-democratul a vorbit despre "comasarea parchetelor", operaţiune ce trebuie făcută din scurt, fără prea mari discuţii, în 24 de ore.
Codrin Stefănescu şi Mihai Gâdea
Codrin Stefănescu şi Mihai Gâdea (Facebook.com / Codrin Ştefănescu)

Nici nu a terminat bine de spus şefa DNA Laura Codruţa Kovesi că procurorii DNA nu au de gând să cedeze presiunilor şi vor continua să lupte "cu mafia'', că i-a şi venit un răspuns din partea secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, un politician deja cunoscut pentru luările sale de poziţie dure împotriva agenţiei anticorupţie.

Mai exact, Codrin Ştefănescu a transmis că PSD a "receptat mesajul" şefei DNA şi că vor fi luate "câteva măsuri legislative în această vară".

"Vom lua câteva măsuri legislative în această vară: legea răspunderii magistraţilor, codurile, legea lobby-ului", a declarat luni seară, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, Codrin Ştefănescu, citat de Digi24.ro.

În acelaşi timp, pesedistul a mai precizat că ar fi în plan conceperea a două legi: una pentru procurori, una pentru judecători.

În opinia lui Codrin Ştefănescu, situaţia actuală e o "dovadă de laşitate din partea Parlamentului" şi o consecinţă a faptului că PSD, deşi a avut în două rânduri majoritate covârşitoare, nu a luat măsurile potrivite.

"Să comasezi parchetele, să dai cele patru legi simultan, să le ceri demisiile. În 24 de ore trebuie să faci lucrurile astea", a subliniat politicianul.

Cât despre protestele declanşate de adoptarea OUG 13 care mutila Codurile penale, Codrin Ştefănescu a precizat că "Sistemul" a răspuns "cu 100.000 de oameni în stradă" şi că PSD a greşit nescoţând "un milion de oameni în stradă".