Cometa Lovejoy s-ar putea întoarce abia peste 314 ani

Cometa Lovejoy a intrat săptămâna trecută în apropierea Soarelui şi a trecut la doar 140.000 de kilometri de suprafaţa astrului. Aceasta a fost văzută în urmă cu trei zile, iar imaginile au fost surprinse de Gabriel Brammerde la Observatorul astronomic european din Chile.

Cometa Lovejoy a traversat orizontul chiar înainte de ivirea zorilor şi s-ar putea întoarce în apropierea Terrei abia peste 314 ani, potrivit gindul.info.

"Coada cometei a fost vizibilă cu ochiul liber, iar combinaţia dintre Lună, cometă, Calea Lactee şi raza laser a fost la fel de impresionantă pentru privitori, aşa cum se vede şi în fotografiile cu expunere lungă", a declarat Gabriel Brammerde.

Cometa va continua pe orbita ei foarte excentrică în jurul Soarelui şi încă o dată va fi înghiţită de spaţiul din afară Sistemului Solar.

Cometa Lovejoy a fost descoperită pe 27 noiembrie de către astronomul amator australian Terry Lovejoy şi a fost clasificată ca fiind un "Kreutz sungrazer", obiect cosmic a cărui orbită trece foarte aproape de Soare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură