Comisia Europeană avertizează Guvernul Ponta: Scăderea TVA la 19% ar putea afecta negativ România

Comisia Europeană
Comisia Europeană (Facebook)

Comisia Europeană a atras atenţia că "propunere unilaterală" a Guvernului Ponta de a reduce TVA-ul de la 24% la 19% ar putea afecta negativ durabilitatea situaţiei fiscale a României, relatează RFI.

Nemulţumirile Comisiei au fost ridicate de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Annika Breidthardt, care a subliniat că această propunere ridică "întrebări substanţiale".

Potrivit publicaţiei citate, nivelul de TVA este reglementat la nivel european şi el nu poate scădea pentru un întreg număr de sectoare sub pragul de 15%. În general, nivelul de TVA din statele membre este observat de Bruxelles în cadrul armonizării creşterii economice şi aşa-numitului "semestru european".

Comisia Europeană invită acum Guvernul român să păstreze toate progresele care au fost făcute până în prezent în domeniul fiscal şi să facă o analiză de impact, înainte de a lua vreo decizie.

Citiţi continuarea articolului pe RFI.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne