Comisia Europeană va propune pre-examinarea celor care pătrund în zona Schengen

Comisia Europeană va propune astăzi pre-examinarea tuturor celor care pătrund în zona Schengen a Uniunii Europene dintr-o ţară non-UE, chiar dacă cetăţenii acelei ţări se bucură în mod normal de călătorie fără viză.
(Captură Foto)

Planul de pre-examinare este similar cu un sistem folosit în SUA, care necesită ca oamenii să plătească o taxă şi să completeze un formular în care oferă detalii despre ei înşişi înaintea să li se aprobe intrarea.

Surse ale Comisiei au declarat agenţiei de ştiri RFE/RL că taxa va fi de 5 euro şi că profilurile persoanelor examinate vor rămâne în sistem cât timp paşapoartele lor vor fi valide. Comisia se aşteaptă ca 97% dintre persoanele pre-examinate să primească acceptul de a pătrunde în spaţiul Schengen fără probleme. Conform rapoartelor, rezultatele examinării vor fi oferite în aceeaşi zi în care s-a făcut cererea.

Cetăţenii din toate ţările, cărora li s-a acordat dreptul de a călători fără vize, vor trebui să depună o cerere atunci când vor călători în UE. Aici sunt incluse majoritatea ţărilor din vestul Balcanilor şi Republica Moldova, precum şi Ucraina şi Georgia, care se află în prezent în procesul de a obţine statutul de scutire de vize.

Ţările UE din afara zonei Schengen, precum România, Bulgaria, Croaţia, Irlanda şi Marea Britanie, sunt exceptate de la noul sistem.

Statele membre UE şi Parlamentul European urmează să aprobe propunerea şi să o pună în aplicare până în 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe