Congresmeni americani către FMI: Asiguraţi-vă că banii nu vor ajunge la cei implicaţi în furtul miliardului

După ce au luat act de declaraţiile liderului PPDA, Andrei Năstase, în septembrie, când acesta s-a aflat la Washington, iată că doi oficiali din Congresul Statelor Unite, s-au adresat FMI să se asigure că banii contribuabililor americani nu vor ajunge la cei implicaţi în furtul miliardului din Moldova.
Andrei Năstase, liderul PPDA
Andrei Năstase, liderul PPDA (PPPDA)
Maria Maevschi
20.10.2016

Congresmenii americani David Schweikert şi Randy Weber s-au adresat Misiunii Fondului Monetar Internaţional, cerându-i să se asigure că guvernarea de la Chişinău care caută să obţină doar avantaje personale, implicată în dispariţia miliardului din sistemul bancar, nu reprezintă aceleaşi persoane care vor beneficia de banii contribuabililor din SUA, în condiţiile în care, în prezent, Republica Moldova negociază un nou program de finanţare, se arată într-o adresare a celor doi oficiali americani către Congresul Statelor Unite.

„Încă o veste bună de peste ocean. Bună pentru poporul Moldovei, proastă de tot pentru tâlharii de miliarde!”, a declarat candidatul la prezidenţiale, Andrei Năstase.

Potrivit unui comunicat al PPDA, oficialii americani cer FMI să se asigure că banii contribuabililor americani nu sunt folosiţi pentru „salvarea unui Guvern, ai cărui membri au fost implicaţi în jefuirea poporului moldovean de un miliard de dolari”.

Scrisoarea a doi congresmani americani către FMI
Scrisoarea a doi congresmani americani către FMI (PPPDA)

„Cu toate încercările disperate ale finului Candu (care a fost recent într-o vizită de lucru în SUA – n.r.) şi a altor indivizi corupţi de a se ascunde după frunza de smochin, iată că adevărul iese uşor-uşor la suprafaţă. Este îmbucurător faptul că din scrisoarea oamenilor politici americani nu lipseşte numele beneficiarului miliardelor furate de la cetăţenii Moldovei şi al spălătoriei mafiei ruseşti prin justiţia capturată”, a adăugat Năstase.

Acesta a ţinut să precizeze faptul că, deşi nu s-a aflat nici măcar o zi la guvernare, ar fi reuşit să facă mai multe pentru Moldova, decât cei care primesc salarii anume pentru a guverna statul Republica Moldova şi care nu fac decât să jefuiască acest popor. În context, Năstase a precizat că este vorba şi de Rezoluţia nr. 896, cu privire la situaţia din Republica Moldova care a fost publicată şi pe pagina oficială a Congresului Statelor Unite. Documentul a fost introdus, la solicitarea lui Andrei Năstase, în Camera Reprezentanţilor de către congresmanul Randy Weber şi congresmanul Trent Franks.

Năstase a menţionat şi faptul că va face tot posibilul să-l aducă pe „Il Coordonatore în faţa justiţiei internaţionale” şi să scoată ţara din captivitate. Acum a venit timpul când „numele său apare constant pe documente emise de prestigioase instituţii europene, mondiale sau americane ca APCE, FMI sau Congresul Statelor Unite ale Americii! Ştiu că în aceste momente în bârlogul mafiei e panică şi îngrijorare egală cu groaza. Arde ca focul!”.

Totodată, liderul PPDA a punctat că va continua parcursul electoral împreună cu candidatul comun desemnat, Maia Sandu arătându-se încrezător că în curând, împreună „vom reuşi să scoatem ţara din captivitatea bandiţilor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor