Consilieri de top ai lui Boris Johnson se întâlnesc pentru a elabora un plan de Brexit până la 31 octombrie

Boris Johnson
Boris Johnson (Dan Kitwood/Getty Images)

Deputaţii britanicii au adoptat săptămâna trecută, un proiect de lege care cere amânarea Brexit-ului după 31 octombrie, dacă nu va putea fi încheiat un acord cu Bruxelles-ul, lucru pe care primul ministru a spus că „nu îl va face niciodată”.

Primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, elaborează acum planuri de a opri legal orice extindere a Brexit-ului, potrivit The Telegraph.

Consilierii cheie ai lui Johnson au organizat duminică o întâlnire pentru a elabora o strategie care să contracareze eforturile Parlamentului de a forţa o prelungire de trei luni a Brexit-ului în cazul în care guvernul nu va fi de acord cu un nou acord, a spus agenţia.

Se presupune că planul implică trimiterea unei scrisori de către premier, referitoare la articolul 50, în care s-ar arăta că guvernul nu doreşte nicio întârziere după 31 octombrie.

Strategia menţionată ar putea să nu le lase parlamentarilor britanici altă opţiune decât să voteze alegeri anticipate luni, în încercarea de a bloca un Brexit fără acord.

Boris Johnson a rămas deocamdată fără opţiuni după ce opoziţia parlamentară, împreună cu parlamentarii conservatori rebeli, au votat un proiect de lege destinat să blocheze un Brexit fără acord.

Speranţele lui Boris Johnson de a grăbi un Brexit fără acord prin organizarea de alegeri generale anticipate, care ar fi putut creşte numărul membrilor săi în parlament au fost, de asemenea, spulberate în momentul în care parlamentarii au votat cu 298 voturi la 56 împotriva scrutinului.

Ulterior, însă, prim-ministrul a sugerat că ar putea fi dispus să încalce legea pentru a evita prelungirea termenului limită pentru 31 octombrie, afirmând într-o scrisoare care a fost trimisă parlamentarilor conservatori în seara zilei de 6 septembrie că, „tocmai aţi adoptat o lege care m-ar forţa să cer Bruxelles-ului o prelungire a termenului de Brexit. Este ceva ce nu voi face niciodată. ”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe