UE nu ar trebui să fie speriată de renegocieri pe Brexit - aliat al lui Merkel

Ministrul britanic de externe Boris Johnson
Ministrul britanic de externe Boris Johnson (Luke MacGregor/Bloomberg/Getty Images)

Uniunea Europeană nu ar trebui să se lase presată pentru renegocierea Brexit în urma deciziei premierului britanic Boris Johnson de a cere suspendarea parlamentului pentru aproape o lună, a declarat joi un conservator de top german.

"Dacă motivarea ar fi să sperie UE cu scopul de a renegocia, eliminând parlamentul ca obstacol final în calea unui Brexit fără acord, guvernul Regatului Unit se înşeală grav", a declarat Norbert Roettgen, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din camera inferioară a parlamentului.

"Executivul care nu lasă parlamentul să-şi ţină discursul democratic în acest moment decisiv, nu poate fi răsplătit de UE."

Partidul Laburist, din opoziţie, a declarat anterior că va declanşa o dezbatere de urgenţă în parlament săptămâna viitoare pentru a încerca să-l oprească pe Johnson, care doreşte să scoată Marea Britanie din UE fără un acord de retragere.

Parlamentarii britanici numiţi "remainers" - care sunt de părere că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE în ciuda referendumului, au fost deseori acuzaţi că nu respectă voinţa populară şi că acţionează ca un agent de lobby european, făcând jocul Europei care ţine Marea Britanie în UE prin negocieri extrem de dure.

Marea Britanie urmează să părăsească blocul pe 31 octombrie, actualul premier britanic declarând în mai multe rânduri că va scoate Marea Britanie din UE cu acord sau fără.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe