Consilierul lui Romney vorbeşte despre recoltarea de organe din China

Un consilier de politică externă al candidatului republican la preşedinţie, Mitt Romney, a declarat la o recentă strângere privată de fonduri, că Statele Unite ar trebui să "abordeze" problema recoltării de organe de la prizonierii de conştiinţă din China comunistă.

Recent, la diverse mitinguri publice, Romney a primit în patru ocazii separate scrisori de la membrii audienţei, care detaliază abuzurile Partidului Comunist legate de recoltarea de organe din China. Colegul său Paul Ryan a primit şi el astfel de scrisori, de mai multe ori, iar preşedintelui Barack Obama i-a fost înmânată o scrisoare de la un suporter al drepturilor omului, acţiune înfăţişată într-o fotografie memorabilă de un spectator din apropiere.

Pe 11 octombrie, la strângerea privată de fonduri din Washington, John Bolton, avocat şi fost diplomat şi unul dintre consilierii de politică externă al lui Romney, a fost întrebat ce ar trebui să facă Statele Unite ale Americii cu privire la dovezile că forţele chineze de securitate au supravegheat recoltarea în masă de organe de la prizonierii de conştiinţă.

Afirmaţiile şi dovezile indică faptul că zeci de mii de practicanţi Falun Gong şi, într-o măsură mai mică, adepţi ai altor culte persecutate din China, au fost testaţi şi apoi ucişi pentru organele lor, care au fost vândute. Organele au fost de multe ori scoase în timp ce victima încă era în viaţă, după ce i-a fost administrat un anestezic, indică investigaţiile.

John Bolton a spus în răspunsul său: "Acesta este un guvern în cadrul căruia trebuie să abordăm aceste aspecte. Cred că este important ca Statele Unite să facă asta şi sincer cred că am câştiga mai mult respect din partea guvernului din Beijing dacă am lua atitudine pentru principiile noastre în loc să ne scuzăm pentru ele."

El a adăugat că "problemele pe care le-aţi menţionat vor fi considerate importante într-o administraţie Romney."

Motivul este că "e foarte important să arătăm lumii că noi urmărim nu doar interesele americane, ci şi valorile americane", a afirmat el.

Remarcile au fost efectuate de televiziunea NTD, un post TV în limba chineză cu sediul în New York City.

În luna mai, într-un interviu cu televiziunea NTD, Bolton a declarat că Statele Unite ar trebui să trateze investigarea acuzaţiilor privind recoltarea de organe "ca o prioritate."

Nu este clar dacă remarcile lui Bolton au fost influenţate de faptul că Mitt Romney a primit personal, în patru ocazii separate, scrisori din partea activiştilor de drepturile omului, care detaliază dovezile privind recoltarea de organe şi care cereau ca SUA să acţioneze împotriva practicii.

Romney a primit prima scrisoare într-un parc public, la un eveniment de campanie din Virginia, în septembrie. Wang Chunying, chinezoaica care i-a înmânat-o, a declarat că "el părea uimit" după ce a frunzărit-o, aparent din cauza naturii şocante a acuzaţiilor. El a dat mâna cu Wang.

Romney a primit o altă scrisoare pe 4 octombrie, în Fisherville, Virginia. Angela Lee, chinezoaica care i-a înmânat scrisoarea şi care este practicantă Falun Gong, a vorbit cu cei doi fii ai lui Romney despre conţinutul scrisorii şi a aranjat ca să facă o fotografie cu ei.

Separat, Paul Ryan a primit mai multe scrisori de natură similară. Preşedintele Obama a primit o scrisoare în timp ce făcea campanie la Universitatea George Mason: Karen Gao, o practicantă Falun Gong, este înfăţişată cum se uită în mod rugător la preşedinte în timp ce îi înmânează plicul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe