Constantin: 90% din produsele ecologice se exportă, în România nu se vând din cauza preţului mare

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. (Epoch Times România)

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat miercuri că aproximativ 90% din produsele ecologice româneşti se exportă pentru că nu se vând pe piaţa din România din cauza preţului ridicat.

"Producţia din agricultura ecologică merge mai mult la export. 90% din producţie nu se comercializează pe piaţa din România din cauza faptului că preţul este destul de mare", a menţionat Constantin.

Acesta a adăugat că în România se importă foarte multe produse alimentare deoarece produsele româneşti nu ajung pe rafturi.

În ceea ce priveşte producţia de legume din acest an, ministrul Agriculturii a subliniat că aceasta este "sensibil egală, poate puţin mai mică decît cea de anul trecut din cauza secetei".

"Preţurile au fost ceva mai mari în acest an, pe de o parte din cauza secetei, iar pe de altă parte din cauza faptului că pe piaţa internaţională au crescut preţurile. În ultimul timp preţurile s-au stabilizat, chiar a început o uşoară scădere", a mai spus ministrul Agriculturii.

În ceea ce priveşte culturile de rapiţă şi de grâu din această toamnă, Constantin susţine că acestea "arată mult mai bine decât anul trecut".

"Anul trecut am avut secetă în lunile septembrie, octombrie, noiembrie, atunci când aceste culturi aveau nevoie de apă. În acest an am avut o anumită cantitate de apă care a permis ca în acest moment starea de vegetaţie să arate culturi bune", a mai spus ministrul Agriculturii. Acesta susţine că "există speranţe" ca în anul 2013 culturile de rapiţă şi de grâu să arate foarte bine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie