Constantin: Prin politicile aplicate,preţul la raft nu va creşte atât de mult pe cât se aşteptau unii

Epoch Times România
09.10.2012

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marţi că preţul la raft "nu va creşte atât de mult pe cât se aşteptau unii", datorită politicilor aplicate în acest an pentru compensarea pierderilor suferite de fermieri din cauza secetei.

"În acest an, din cauza fenomenului de secetă, poate sunt anumite creşteri de preţuri la alimente, dar noi am încercat să compensăm o parte din pierderile fermierilor. Cred că prin politicile aplicate, preţul la raft nu va creşte atât de mult pe cât se aşteptau unii", a menţionat Constantin, la inaugurarea standului special de legume şi fructe din incinta hypermarketului Carrefour Băneasa.

Acesta a subliniat că preţurile depind de piaţă, nu de Ministerul Agriculturii.

"Există această tentaţie din partea presei de a întreba ministrul Agriculturii despre preţurile produselor în piaţă. Repet, acestea sunt dictate de piaţă. Rolul nostru este acela de a crea politici astfel încât să producem în condiţii optime, iar consumatorul să fie satisfãcut şi de cantitate, dar şi de calitatea produselor", a mai spus Constantin.

Carrefour a inaugurat în magazinul de la Băneasa "un colţ" cu produse româneşti, printr-un proiect în parteneriat cu Ministerul Agriculturii.

"Produsele româneşti trebuie să fie în centrul atenţiei. Scopul acestui proiect este acela de a promova cât mai mult produsele româneşti, pentru a-i ajuta cât mai mult pe producătorii agricoli să aibă o piaţă de desfacere, iar lanţurile de hypermarket-uri în România reprezintă poate cea mai importantă piaţă de desfacere pentru produsele româneşti", a mai spus Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor