Constantin: Tăriceanu, însetat de putere. E un profitor şi un speculant, nu îi voi ierta şantajul de tip mafiot

Eşecul ALDE sub Călin Popescu Tăriceanu - un preşedinte de carton - este iminent, va ajunge sub pragul electoral, a avertizat Daniel Constantin, proaspăt exclus din partid.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Înscăunat unic preşedinte al ALDE prin minciună, Călin Popescu Tăriceanu şi-a adus în partid o duzină de complici pe care, cu o voce mieroasă, i-a împins în funcţii pentru a dezechilibra structurile partidului înaintea congresului, a acuzat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, fostul co-preşedinte al partidului Daniel Constantin.

"Trăiesc un sentiment amar pentru că, în urmă cu trei ani, împreună cu Tăriceanu, am pus bazele grupului parlamentar PC-PLR. Era primul pas făcut pentru ceea ce ne doream atunci să devină a treia forţă politică din România. Iată că, după ce Tăriceanu s-a înscăunat preşedinte unic prin minciună, într-un mod care nu are legatură cu democraţia, ALDE a ajuns al şaselea partid ca dimensiune din România. Eu sunt acelaşi om ca în urmă cu trei ani. Tăriceanu nu!

Îmi e greu să explic ce s-a întâmplat cu Tăriceanu, de unde vin aceste porniri abuzive care amintesc mai degrabă de regimurile dictatoriale decât de democraţie. Să fie clar! Excluderea mea este un act premeditat al lui Tăriceanu. Este un profitor şi un speculant, pentru că a beneficiat de încrederea mea şi a colegilor mei, şi-a adus în partid o duzină de complici pe care, cu o voce mieroasă, i-a împins în funcţii pentru a dezechilibra structurile partidului înaintea congresului care normal avea să se întâmple în 2017", a declarat Constantin.

Fostul co-preşedinte ALDE îl acuză pe Tăriceanu că este "însetat de putere şi de funcţii", "frica lui cea mai mare este să rămână fără funcţie".

"Şi atunci s-a înconjurat numai de oameni la fel de dependenţi de funcţii şi poziţii care să-l ajute să îşi conserve funcţiile. Însă, astăzi, prin modelul de leadership pe care îl imprimă la nivelul conducerii ALDE, nu face decât să ducă partidul sub pragul electoral. Eşecul ALDE sub Tăriceanu este iminent, o spun cu regret. Nu îi voi ierta niciodată lui Tăriceanu abuzul şi şantajul de tip mafiot! Se bate cu pumnul în piept că este liberal, dar îi şantajează pe cei care îşi caută dreptatea în instanţele de judecată. Excluderea colegilor mei este o ruşine pentru Tăriceanu şi pentru cei care au votat după cheremul lui. Îi este frică de judecată, pentru că ştie că ceea ce a făcut nu are legătură nici cu liberalismul, nici cu statutul, nici măcar cu legea. Este un preşedinte de carton", a precizat Constantin.

Fostul lider al ALDE a anunţat că va continua să-şi caute dreptatea în faţa instanţei.

"Vom merge mai departe pentru a demonstra că Tăriceanu nu a respectat nicio regulă, nicio normă, niciun statut atunci când a convocat congresul. Un congres la care şi-a invitat toţi prietenii apropiaţi, ca să fie sigur că nu are surprize. Din păcate pentru Tăriceanu, atât timp cât există acest proces în instanţă, conducerea ALDE nu poate fi înregistrată la Tribunal. Deci este preşedinte numai în faţa prietenilor săi politici. Următorul termen este pe 18 mai", a punctat Constantin.

Politicianul a subliniat că va continua procesul de anulare a fuziunii dintre PC şi PLR, pentru că Tăriceanu nu a respectat protocolul.

"Sunt mulţi colegi din PC care astăzi sunt consilieri locali şi judeţeni, viceprimari, care trebuie să îşi ducă mai departe mandatele. Iar anularea fuziunii poate să reprezinte un nou început pentru cei care nu se mai regăsesc în ALDE. Cineva îmi spunea că răbdarea este ingredientul magic în politică şi, spre deosebire de Tăriceanu, eu am şi răbdare, dar şi timpul de partea mea. Voi aştepta decizia instanţei pe 18 mai, dar asta nu va schimba nimic din ce s-a întâmplat până acum. Indiferent de ce va spune Tribunalul, eu nu mă încui în casă. Voi reflecta asupra opţiunilor mele, asupra unui proiect politic care să pună pe primul loc oamenii de valoare, nu funcţiile", a afirmat Constantin.

Fostul şef ALDE s-a declart un "om de echipă", "care construieşte", adăugând că există "o aşteptare uriaşă în întreaga ţară" de la oameni care îi cer să continue lupta pentru principiile sale.

"Aceşti oameni sunt din ce în ce mai mulţi în fiecare zi. Obligaţia mea astăzi este să răspund acestei aşteptări şi împreună să ne luptăm pentru principii sănătoase în politică, nu pentru funcţii şi parvernire personală sau pentru apropiaţi. Din păcate, este greu să transmiţi ceva unui om care s-a golit de conţinut, unui om care se declară liberal, fost prim-ministru din partea PNL, dar cu un comportament care nu îi face cinste. Prin comportamentul lui şi-a câştigat un adversar! Nu voi ezita niciodată să îi dau jos masca, pentru că azi ştiu foarte bine cine este Tăriceanu cu adevărat. Ne vom întâlni cu siguranţă în ringul politic", a conchis Constantin.