Coreea de Nord: Kim Kong-un ordonă uciderea unui ministru cu un aruncător de flăcări

Liderul nord-coreean Kim Jong Un.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un. (Ed Jones / AFP / Getty Images)

Liderul Kim Jong-un este binecunoscut pentru execuţiile crude pe care le-a ordonat de când este la conducerea Coreei de Nord din 2012. Ultima metodă de execuţie pusă în practică a stupefiat lumea: unul dintre opozanţii regimului comunist a fost executat cu un aruncător de flăcări, potrivit DailyMail.

O Sang-hon ar fi fost ucis cu brutalitate datorită faptului că era apropiat de unchiul liderului nord-coreean, Jang Song-taek, care a fost de asemenea executat în luna decembrie. Se crede că O Sang-hon este ultimul din cei 11 oficiali de rang înalt ai Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord care au fost executaţi de la începutul acestui an pentru legăturile lor cu Jang.

Jang Song-taek, care a fost căsătorit cu sora tatălui lui Kim Jong-Un, a fost executat în luna decembrie a anului trecut fiind acuzat de corupţie şi activităţi desfăşurate împotriva regimului. Însă Kim Jong-un nu şi-a ucis numai unchiul, ci a ucis sau exilat toţi membrii familiei lui Jang, inclusiv femei şi copii, precum şi colaboratorii apropiaţi ai acestuia.

O Sang-hon, ministrul adjunct în Ministerul Securităţii Publice, a fost executat cu un aruncător de flăcări, scrie The Telegraph.

Motivul execuţiei a fost legat de faptul că acesta ar fi urmat ordinele lui Jang transformând ministerul într-o structura de securitate personală şi l-a ajutat pe şeful său în unele afaceri.

Presa sud coreeană a relatat că Kim Jong-un plănuieşte să execute sau să închidă încă câteva sute din susţinătorii acestuia şi membrii de familie mai îndepărtaţi.

Informaţia nu a fost însă verificată şi a apărut iniţial într-un ziar din Coreea de Sud. Antecedentele sugerează însă că execuţiile din Coreea de Nord sunt din ce în ce mai violente.

În 2012, un adjunct de ministru din armată a fost executat cu proiectile de mortier pentru că s-a îmbătat în perioada de doliu după moartea lui Kim Jong–il.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe