Coşul „inteligent“ calculează suma şi pune produsele cumpărate în pungi (video)

Realizat de Panasonic, Regi Robo memorează preţul produselor pe care le-am ales, iar odată ajunşi la casă, ne spune cât trebuie să plătim şi pune produsele în plasa de cumpărături, totul în mod automat.

Regi Robo memorizează preţul produselor pe care le-am ales
Regi Robo memorizează preţul produselor pe care le-am ales (captură video youtube)

S-a terminat cu cozile de la casă în supermarket, cu calculele făcute în ultima secundă pentru a vedea dacă ne ajung banii pentru cumpărăturile făcute. Regi Robo este un coş tehnologic, conectat la un sistem de calcul proiectat de Panasonic, facil de utilizat: este suficient să alegem produsele de pe rafturi, să le punem în el şi odată ce ajungem la scanerul pentru cont, ne spune automat cât am cheltuit. Toate acestea fără un casier şi fără sprijinul personalului din magazin.

Experimentarea în Japonia

Sistemul, care este testat încă de la sfârşitul anului 2016 în unele supermarket-uri din zona Osaka, Japonia, foloseşte tag-uri de frecvenţă radio prezente pe produse şi este practic foarte simplu de manevrat. El ştie în timp real tot ce cumpără clientul şi comunică datele calculatorului central, odată ce coşul a ajuns la bază. Deci, clientul trebuie doar să aştepte câteva minute pentru calculul contului, care este afişat pe un ecran în faţa lui, specificând costul individual al fiecărui articol, şi apoi îşi poate lua plasele cu cumpărături. Da, deoarece Robo Regi pune cumpărăturile direct în plase, eliminând orice fel de ajutor uman care înainte era necesar.

Supermarket 2.0

Proiectul-pilot funcţionează în magazinele Lawson, lanţul de supermarket-uri care din anul 2013 a deschis un parteneriat cu Panasonic, pentru dezvoltarea de noi tehnologii folosite nu numai pentru produsele alimentare, dar, de asemenea, pentru îngrijirea sănătăţii şi a energiei din surse regenerabile.

Cu Blue Project, conceput înainte de Regi Robo, a fost produsă o nouă generaţie de frigidere care funcţionează fără a utiliza CO2, şi care acum sunt prezente în cele 1.600 supermarket-uri ale grupului Lawson.

Surse: CNBC, New Atlas ,Deccan Chronicle , You Tube

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură