Cristian Diaconescu: „Consider candidatura mea un angajament faţă de ţară, pe care am să mi-l respect în orice condiţie”

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

„Consider candidatura mea un angajament faţă de ţară, pe care am să mi-l respect în orice condiţie", a declarat Cristian Diaconescu, miercuri, la scurtă vreme după ce în presă a apărut informaţia că o parte din PMP îi contestă candidatura, dorind-o pe Elena Udrea prezidenţiabil al formaţiunii.

Diaconescu a declarat, miercuri, pentru Mediafax că va cere conducerii partidului să ia măsuri împotriva "oamenilor din PMP care au minţit la televizor în legătură cu numărul de semnături strânse pentru candidatura lui şi au creat o stare de confuzie" în PMP.

„Am văzut pe posturile de televiziune tot felul de oameni din PMP, nou veniţi în politică, care mint cu neruşinare şi în legătură cu numărul de semnături şi în legătură cu încrederea publică. În momentul în care te duci la televizor şi minţi generând o stare de confuzie în interiorul partidului aflat în campanie electorală se creează un prejudiciu de imagine care trebuie sancţionat. Voi cere PMP să ia măsuri împotriva lor, aşa cum se întâmplă în orice partid disciplinat”, a declarat Diaconescu, fără a nominaliza persoanele la care se referă.

Potrivit presei însă, printre cei ce se plâng cel mai abitir de numărul de semnături strânse de Diaconescu este chiar şefa organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, o apropiată a Elenei Udrea: „Ne îngrijorează nu doar pe cei care facem parte din CexN ci şi pe membri ai partidului în general. Până în momentul de faţă avem doar 7.000 de semnături şi se pare că popularitatea dlui Cristian Diaconescu sau notorietatea sa nu e aşa cum s-a dorit, nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre", a declarat Ruxandra Dragomir marţi.

Făcând lobby pentru Elena Udrea, Ruxandra Dragomir a declarat că, dacă şi membrii de partid vor cere un alt candidat decât Diaconescu, atunci conducerea nu se va împotrivi. "De ce să nu fie România pregătită să voteze o femeie?" s-a întrebat retoric Dragomir.

Împotriva candidaturii lui Diaconescu pare a fi însăşi Udrea, potrivit unei postări făcute pe Facebook de Elena Băsescu.

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au "probleme" în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru." a scris pe contul său fiica preşedintelui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne