Cristian Ghinea, propus ministru al Fondurilor Europene

La scurt timp după ce Aura Răducu a demisionat de la şefia Ministerului Fondurilor Europene, premierul Dacian Cioloş i-a şi găsit un înlocuitor.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Premierul Dacian Cioloş a înaintat marţi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcţia de ministru al Fondurilor Europene a lui Cristian Ghinea, consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului.

Amintim că, în urmă cu doar o zi, Aura Carmen Răducu a demisionat de la conducerea Ministrului Fondurilor Europene, la solicitarea şefului Executivului, care s-a declarat nemulţumit de prestaţia ei.

"La solicitarea domnului prim-ministru, îmi depun demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene. (...) având în vedere nemulţumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene.

Regret că nu am avut şansa de a duce la bun sfârşit acţiunile propuse, dar rămân un susţinător al politicii de coeziune, al principiilor europene şi al utilizării cât mai eficiente şi profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării", a explicat atunci Aura Răducu.