Cristian Rizea contestă cauţiunea impusă de procurori

Deputatul Cristian Rizea contestă cauţiunea de un milion şi jumătate de lei impusă de procurorii DNA.
Cristian Rizea (Facebook)
Loredana Diacu
14.03.2016

Deputatul PSD Cristian Rizea s-a prezentat luni dimineaţă în faţa judecătorilor de la Înalta Cure, pentru a contesta cauţiunea.

Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Deputatul a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, după ce colegii săi parlamentari au votat împotriva arestării sale preventive.

Potrivit procurorilor DNA, Rizea ar fi primit 300.000 de euro mită de la un afacerist cu cetăţenie americană, pentru ca în schimb să intervină la nivelul a doua autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât afaceristul să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.

"Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influenţă, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv. În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", arată procurorii DNA.

Precum mulţi alţi parlamentari dinaintea sa, Cristian Rizea s-a pretins nevinovat şi susţine că ceea ce i se întâmplă acum are legătură cu faptul că şi-a dorit să candideze la Primăria sectorului 5.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor