Criza din PSD. Iohannis s-a întâlnit cu Tudose

Este în normalitate o întâlnire între preşedinte şi şeful Guvernului în contextul tensiunilor pe care le vedem, a transmis purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, pe fundalul rumorilor despre un 'război' între Dragnea şi Tudose şi a spectrului remanierii guvernamentale.
Mădălina Dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi (Administraţia Prezidenţială)

Preşedintele Iohannis a avut marţi o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, a confirmat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

"A avut această întâlnire, dar nu pot să dau date suplimentare", a declarat Dobrovolschi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, fără să dea detalii despre ce a discutat şeful statului cu Tudose.

Dobrovolschi a precizat doar că e în normalitate o întâlnire între preşedinte şi premier, în contextul tensiunilor pe care le vedem în spaţiul public şi a recomandat PSD "să îşi rezolve problemele" şi "să îşi vadă de guvernare pentru că românii au votat pentru rezultate, pentru o guvernare performantă, nu pentru scandalul de partid", relatează Hotnews.

Referitor la "context", reamintim că în presă se vorbeşte despre o iminentă mini-remaniere a Guvernului, în urma căreia din Executiv ar urma să fie scoşi miniştrii cu dosare penale - Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie - precum şi ministrul Educaţiei şi cel al Transportului. De altfel, Tudose a confirmat intenţia de a-i scoate din Guvern pe aceşti miniştri.

Mai mult, în presă se vorbeşte despre un "război" între Dragnea şi Tudose, inclusiv Antena 3 vehiculând acest scenariu.