Cu ce medie la Bac poţi studia în Marea Britanie? Târg educaţional la Bucureşti pe 18 iulie

Brexit-ul nu-i afectează pe tinerii care vor fi admişi la studii în Marea Britanie. Cei care vor să se înscrie anul acesta la studii în Marea Britanie vor beneficia de aceleaşi oportunităţi educaţionale şi financiare oferite ca şi până acum de sistemul britanic.
Palatul Parlamentului din Londra
Palatul Parlamentului din Londra (travelandleisure.com)

Pentru cei care doresc să studieze în Marea Britanie va avea loc o sesiune extraordinară de admitere pe loc pentru absolvenţii de BAC şi facultate lunea viitoare la Hotel Sheraton, pe parcursul a 7 ore.

Târgul se adresează atât celor care au absolvit liceul, cât şi celor care sunt interesaţi de mastere sau MBA.

Brexit-ul nu afectează situaţia tinerilor care vor fi admişi la programele de studiu în Marea Britanie, cel puţin pentru următorul an academic, 2016-2017, aceştia păstrându-şi aceleaşi condiţii şi beneficii până la finalizarea studiilor. O dovadă este şi faptul că unele dintre cele mai importante universităţi din Marea Britanie vor fi prezente la Bucureşti pe 18 iulie pentru a-şi prezenta ofertele educaţionale către tinerii români.

“Evenimentul este deschis atât celor care îşi doresc acest lucru, dar nu s-au înscris încă la o universitate din Marea Britanie, dar şi celor care nu sunt hotărâţi cu opţiunea din prezent şi ar intenţiona să schimbe universitatea sau domeniul. De asemenea, ei vor putea să aleagă variante care le permit combinarea mai multor domenii de studiu şi practică. Evenimentul este unul atipic sistemului educaţional din România, deoarece rezultatul admiterii se dă pe loc, în urma unui interviu de 15 minute. Apoi, după admitere, tinerii vor putea să-şi depună dosarele pentru împrumuturile de studii acordate de statul britanic sau pentru burse. Pentru a creşte şansele de reuşită, îi aşteptăm pe cei interesaţi la noi la birou, să pregătim împreună dosarele, în această săptămână premergătoare sesiunii de admitere pe loc la universităţile din Anglia”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universităţi, IntegralEdu.

Cât trebuie să ai la Bac pentru a studia în Marea Britanie?

Universităţile britanice au implementat un sistem de studiu pregătitor, foarte bine pus la punct, pentru tinerii români care îşi doresc să acceadă în anul I, dar nu au pregătirea necesară pentru domeniul respectiv de studiu. Astfel, cei are au luat minim nota 6 la Bacalaureat au posibilitatea să intre la facultate în anul pregătitor prin aşa-numitul program “foundation”.

“Pentru a fi acceptat într-un program de foundation al universităţilor care vin la târgul de pe 18 iulie de la Sheraton, este nevoie de minim nota 6 la Bacalaureat şi de un nivel de engleză B2. Gradul de pregătire al românilor care merg la studii în Marea Britanie este în general ridicat. Însă, există şi categoria celor care, din diverse motive, nu au calificative mari la examene sau pe parcursul anilor de studiu, dar care au potenţial de studiu foarte mare pe diverse domenii universitare, care nu au neapărat legătură cu materiile din Bac. Ei bine, universităţile britanice oferă şi acestora o şansă la studiu prin programele pregătitoare. Sistemul este unul cu adevărat inovator şi eficient, dovada fiind faptul că 99% din studenţii care merg la un program de foundation sunt admişi în anul I universitar, după primul an pregătitor”, explică Ana Maria Papp.

Ce universităţi din UK vor fi prezente cât şi mai multe amănunte se pot afla aici


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne