Cum a ajuns un hotel celebru din Costineşti pe mâna lui Firea [Ziare.com]

Gabriela Firea (Youtube - screenshot)
Andrei Popescu
31.10.2022

Ministerul Familiei condus de către vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a preluat Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), care deţine Hotelul Forum din Costineşti. Ulterior, în fruntea consiliului de administraţie al hotelului a fost instalat un apropiat de-al lui Firea, relatează Ziare.com.

Conform unei hotărâri de guvern de la începutul luni octombrie, BTT a trecut din subordinea Ministerului Sportului la Ministerul Familiei, fără ca decizia să fie însoţită şi de motiv concret.

Înfiinţat în 1968 sub forma unei agenţii de turism, BTT mai deţine un singur activ de valoare - Hotelul Forum din Costineşti.

La puţin timp după ce instituţia a fost preluată de către Ministerul Familiei, la conducerea BTT a fost instalat Hazem Kansou, fostul director al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de pe vremea când Gabriela Firea era primar al Capitalei, menţionează sursa citată.

Potrivit Ziare.com, Kansou s-a făcut remarcat în februarie 2020, după ce a fost exclus din PNL, alături de un alt consilier general, de către Violeta Alexandru, la vremea respectivă preşedinta PNL Bucureşti, după ce cei doi au votat bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor