Cum poate ajuta acupunctura în cazul alergiilor

Acupunctură
Acupunctură (China Photos/Getty Images)

Cei care suferă de alergii au multe simptome neplăcute. Din fericire, medicina chineză oferă o ameliorare eficientă a rinitei alergice, inclusiv a simptomelor neplăcute precum mâncărimi, ochi roşii şi apoşi, tulburări digestive, mâncărimi în gât sau pe piele, congestie, scurgere nazală şi strănut.

Ce anume declanşează alergiile?

Alergiile sunt un exemplu grăitor de răspuns imunitar defectuos.

Expunerea la alergeni provoacă eliberarea de anticorpi de imunoglobulină E (IgE). Aceştia sunt cei care determină organismul să reacţioneze la substanţe precum polen, păr de animale şi ciuperci şi sunt implicaţi în reacţiile alergice pe care unii oameni le au la lapte şi la anumite medicamente.

Nu este surprinzător faptul că nivelurile de anticorpi IgE sunt adesea ridicate la persoanele care manifestă alergii.

Anticorpii IgE se ataşează de globulele albe, cunoscute sub numele de mastocite, care sunt localizate în principal în plămâni, în tractul respirator superior, în mucoasa stomacului şi în piele. Atunci când aceste celule sunt stimulate, ele eliberează histamine, care produc acele simptome alergice supărătoare.

În general, medicina occidentală se bazează pe inhibarea răspunsului alergic recomandând medicamente precum antihistaminicele, cum ar fi Clorfeniramin şi Benadryl. Alte medicamente, precum Albuterol, Prednison şi decongestionantele, care sunt, de asemenea, utilizate pentru tratarea alergiilor şi a astmului, acţionează asupra sistemului nervos.

În medicina chineză, scopul este de a aborda simptomele acute ale pacientului şi de a oferi uşurare, abordând în acelaşi timp dezechilibrul de bază. Tratamentele includ adesea acupunctură, sugestii dietetice, formule pe baza de plante şi tratamente cu ventuze.

Punctele specifice de acupunctură pot aduce o uşurare rapidă, deschizând sinusurile, reducând inflamaţia şi ameliorând congestia.

Un tratament regulat poate calma reacţia histaminică, poate întări sistemul imunitar, poate echilibra organismul şi adesea poate diminua dramatic simptomele neplăcute.

Plantele medicinale chinezeşti şi tratamentele cu ventuze sunt extraordinare pentru alergii. Plantele chinezeşti pot ajuta la diminuarea sau eliminarea alergiilor fără efectele secundare pe care unii oameni le resimt atunci când iau medicamente pentru alergii. Tratamentele cu ventuze ajută la eliminarea excesului de flegmă din plămâni şi scoate excesul de căldură şi toxine din corp, ameliorând în acelaşi timp tensiunea.

Rinita alergică este unul dintre lucrurile pe care îmi place cel mai mult să le tratez. Pe termen scurt, mulţi pacienţi obţin o ameliorare rapidă a simptomelor alergice. Pe termen lung, reacţiile alergice sunt reduse, răcelile şi infecţiile sinusurilor sunt mai puţin frecvente, iar sănătatea generală a pacientului se îmbunătăţeşte.