Cum revigorează Putin indicele demografic: rusoaicele plătite pentru a face copii

Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin (ALEXEI NIKOLSKY / AFP / Getty Images)

În timp ce ţările dezvoltate ale Europei se confruntă cu îmbătrânirea accelerată a populaţiei, mamele occidentale fiind din ce în ce mai puţin tentate să procreeze - carieră, educaţia costă etc. - la ruşi în schimb, femeile nasc până în prag de menopauză.

Conform unui articol Deutsche Welle, citat de ziare.com, Putin a găsit soluţia pentru a le convinge pe rusoaice să nască, astfel încât Mama Rusia să nu se trezească peste câţiva ani fără forţă de muncă şi soldaţi care să anexeze alte Crimei.

Astfel, de câţiva ani, autorităţile ruse le acordă rusoaicelor câte 10.000 de euro pentru fiecare al doilea nou-născut într-o familie, următoarele naşteri fiind răsplătite cu aceeaşi sumă.

În consecinţă, dacă pe vremuri rusoaicele care năşteau la 28 de ani apăreau în statisticile ruşilor ca mame întârziate, acum multe femei nasc la 42, chiar 45 de ani, pentru a primi cei 10.000. de euro de la stat.

Acest boom al natalităţii, notează Deutsche Welle, are însă şi un revers: politicienii ruşi nu s-au gândit că noile generaţii de copii-contra-cost vor trebui şi educaţi, în consecinţă creşele şi grădiniţele nu pot face faţă fluxului de copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe