Cum să devii cea mai bună variantă a ta (II)

.
. (pixabay.com)

În articolul anterior am discutat de primele trei elemente care te ajută să devii cea mai bună variantă a ta, în fiecare zi: să stabileşti care-i cel mai important lucru pentru tine, să înveţi cum să-ţi prioritizezi priorităţile, să te concentrezi pe fiecare pas pe care-l faci şi cum o mică schimbare de perspectivă poate face toată diferenţa.

Astăzi continuăm această călătorie cu următoarele trei elemente:

Cand întâlneşti incertitudine, continuă să mergi

Incertitudinea este o busolă care te îndrumă către dezvoltare. Atunci când ajung într-o situaţie care-mi creează o stare de disconfort sau de incertitudine, acest lucru este un indicator că tocmai am întâlnit o oportunitate de dezvoltare în interiorul meu. De fapt, cu cât lucrurile par a fi mai gri sau mai ciudate, cu atât mai mult acest lucru indică posibilitatea unei ocazii de dezvoltare.

Dacă am o senzaţie de incertitudine atunci când vorbesc sau scriu despre un anumit subiect, asta înseamnă că trebuie să învăţ mai multe despre acel subiect înainte de a continua. Dacă am o senzaţie de incertitudine faţă de o anumită situaţie, înseamnă că a sosit momentul să învăţ cum să mă adaptez şi să-i fac faţă. Cu timpul şi cu exerciţiu, a devenit o reacţie naturală pentru mine să explorez această senzaţie de incertitudine din interiorul meu atunci când apare, să lucrez asupra ei şi să ies din acea situaţie aflând noi lucruri despre mine şi modul în care reacţionez.

Obişnuieşti să mergi în situaţii incerte în mod intenţionat? Sau ţi-ai delimitat clar zona de confort şi nu prea vrei să ieşi din ea? Dezvoltarea personală are loc atunci când eşti pus în faţa unei situaţii care nu a mai avut loc până atunci şi care te determină să-ţi măreşti graniţele zonei tale de confort.

Îndreaptă-ţi atenţia către interior

Introspecţia a devenit deja un obicei de zi cu zi pentru mine. Obiceiul de a te gândi şi reflecta la ceea ce se întâmplă în viaţa ta este un lucru nepreţuit. De fiecare dată când îţi observi gândurile şi acţiunile pe care le iei, dobândeşti o înţelegere mai profundă a modului în care iei o decizie şi a modului cum funcţionează lumea din jurul tău.

Gândeşte-te la lucrurile care te fac fericit şi la lucrurile care te întristează. Din ce motive te fac aceste lucruri să te simţi în acest mod? Gândeşte-te cu atenţie atunci când răspunzi la aceste întrebări şi acceptă răspunsurile aşa cum vin ele.

Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să gândeşti continuu 24 din 24, 7 zile pe săptămână. Câteodată este bine să te detaşezi de realitate şi să devii un observator (prin meditaţie, unul din lucrurile mele preferate). Este chiar indicată o astfel de practică.

Fă câţiva paşi în spate

Nimic nu este permanent în această lume. Poate doar “schimbarea”. Banii, lucrurile materiale, succesul, circumstanţele şi oamenii, fiecare dintre acestea apar şi dispar din vieţile noastre într-un ritm continuu. Asta înseamnă că nu există vreun motiv pentru care să te ataşezi de ceea ce vezi. Acest lucru include şi aşteptările pe care ţi le faci legate de anumite situaţii.

Dacă ai ceva în viaţă care-ţi oferă o stare de bine, de fericire, preţuieşte acel lucru, bucură-te de el şi evită să-ţi creezi o dependenţă nesănătoasă în ceea ce-l priveşte. Dacă ai ceva în viaţă care-ţi creează o stare de nefericire, simte acea emoţie şi zâmbeşte pentru că în acelaşi timp, ştii că nimic nu este permanent şi că această situaţie se va consuma cu trecerea timpului.

Foarte multe situaţii negative şi dezamăgiri apar în viaţa cuiva atunci când acesta se ataşează de anumite rezultate sau aşteptări pe care le are. Atunci când îţi dai seama că nimic nu este permanent şi că tot ceea ce vezi va dispărea în curând, atunci există o tendinţă puternică ca emoţiile de frică sau nefericire să dispară pur şi simplu.

Să devii cea mai bună variantă a ta este un drum care implică un efort conştient din partea ta. În următorul articol vom continua această călătorie şi vom ajunge la finalul acesteia.

Aplică ceea ce înveţi şi bucură-te de acest lucru.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură