Cum să vinzi o balenă pe ebay

(Ishara S. Kodikara / AFP / Getty Images)

Carcasa greoaie a unui caşalot îi „apasă” pe locuitorii unei mici localităţi canadiene cu vedere la Golful St. Lawrence.

Cui nu i s-a mai întâmplat să fie nevoit să elimine deşeurile voluminoase? Un aparat, o canapea, o saltea: atâta timp cât stau la locul lor şi îşi fac treaba, totul este ok. Dar când nu mai sunt necesare devin o adevărată provocare. De la un cap la altul al ţării se întâlnesc peisaje triste, urbane şi suburbane, presărate cu deşeuri abandonate de-a lungul drumurilor sau la ghenele de gunoi care sunt o mărturie a multor obiceiuri proaste şi a ineficienţei.

Imaginaţi-vă ce se întâmplă atunci când deşeul voluminos este o balenă de 12 metri! Pentru că este exact ceea ce s-a întâmplat la Capul St. George, mic oraş canadian cu doar 1.000 de locuitori în Golful St. Lawrence, care efectiv nu ştie cum să scape de carcasa unui caşalot, un mamifer asemănător cu balena, care a ales să moară săptămâna trecută chiar pe coastele golfului.

Deci - odată primită respingerea cererii de asistenţă trimisă la Departamentul de pescuit canadian - Consiliul Local a decis să încerce să vândă carcasa pe ebay, bine-cunoscuta platformă de e-commerce pe "tarabele" căreia se găseşte aproape tot ce vrei. Dar operatorii platformei au anulat listarea aproape imediat, deoarece legea canadiană nu permite o astfel de vânzare.

Primarul din Capul St. George, Peter Fenwick, a recunoscut: "Nu vrem să încalcăm legea sau să câştigăm bani, ci doar să scăpăm de carcasa caşalotului urât mirositor". Cum să-l condamni?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe