Apele unui râu din Elveţia înroşite brusc. Cauze necunoscute, alarmiştii speriaţi

Andrei Pricopie
01.05.2014

Fotografii pe pagina originală a articolului pe Epoch Times România.

O ştire transmisă de cel mai cunoscut ziar online, Schweitz 20 Minuten, arată că apele râului din localitatea Lotzwil din Berna, Elveţia, s-au înroşit brusc pe 30 aprilie 2014, după cum se poate observa şi din poza asociată articolului.

Nu există niciun motiv cunoscut pentru transformare, care a ţinut aproximativ o oră, după care apele s-au întors la culorea obişnuită.

Reporterul Karin Bickel a fotografiat apele râului Langete miercuri dimineaţa, după ce mai multe organizaţii media locale au observat fenomenul. Râul curge prin satele Madiswil şi Lotzwil către râul Aare.

Oficiul pentru Ape şi Mediu lucrează la dezlegarea acestui mister.

De altfel râuri înroşite au fost observate în mai multe locuri pe glob.

Pe 1 noiembrie în Olanda, orăşelul Nootdorp: apele canalului care trece prin oraş s-au înroşit brusc. Vina a fost dată pe o bacterie şi pe încălzirea globală, conform unui purtător de cuvânt al Oficiului Apei din localitate. Motivul nu a fost însă conformat nici până în prezent.

Pe 3 decembrie 2013 în Slovacia, orăşelul Myjava, la graniţa cu Republica Cehă a fost lovit de acelaşi fenomen – apele râului din oraş au devenit roşu-aprins. Motivul a rămas neelucidat, deşi au fost bănuite o deversare de la Muzeul din apropiere sau de la abatorul oraşului.

Pe 5 decembrie 2013 apele Râului Beirut s-au înroşit brusc în Furn-al-Shubbak, apele înroşite ajungând până în Marea Mediterană, unde puteau fi văzut foarte clar. Motivul a rămas neidentificat. Râul Beirut a înregistrat un asemenea fenomen în 2012.

Asemenea fenomene au mai fost semnalate în Chongqing, China precum şi în alte părţi de pe glob.

Numeroasele incidente de acest gen de pe internet au stârnit alarmiştii, astfel că pe internet se vehiculează un pasaj biblic care descrie una dintre cupele "mâniei cereşti" „Şi cel de al treilea înger şi-a vărsat cupa în râuri şi în izvoarele apelor; şi ele s-au prefăcut în sânge”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor