Cum „sărbătoreşte” opoziţia condamnarea lui Voiculescu la 10 ani de închisoare

Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

Mulţi aşteptau cu interes sentinţa de vineri din dosarul ICA. Însă, nu mulţi se gândeau că Dan Voiculescu va primi 10 ani de închisoare cu executare, maximul care se putea acorda pentru infracţiunea de spălare de bani de care fusese acuzat patronul trustului Intact. Vă prezentăm o serie de reacţii ale membrilor din Opoziţie.

Europarlamentarul PMP Cristian Preda: „Voiculescu, după Năstase. Condamnarea lui Adrian Năstase a fost emblematică pentru confruntarea statului de drept cu corupţia postcomunistă de la nivel guvernamental. Condamnarea lui Dan Voiculescu arată că domnia legii s-a impus şi în faţa corupţiei postcomuniste înrădăcinate în afacerile Securităţii”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu: „Toată lumea este specialistă acum în condamnarea lui Dan Voiculescu, toţi ştiu procedura, unii indignaţi, alţii fericiţi, aşa cum a fost şi în cazul condamnării lui Adrian Năstase. Este o hotărâre dură, o condamnare care presupune inclusiv recuperarea prejudiciului. Însă, dacă nu suntem ipocriţi, vom recunoaşte că ne aşteptam la această condamnare. O întreagă clasă politică trebuie să înveţe ceva din condamnarea de azi a fostului om politic Voiculescu, iar plaga lăsată de acest proces şi de această condamnare pentru orice politician din România va fi una de lungă durată şi greu de tot vindecabilă.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, la RFI: „Nu sunt omul care să comenteze deciziile instanţelor, trăim într-un stat de drept, în care justiţia este organizată ca o putere distinctă în stat (...). Nu pot în schimb să nu spun câteva cuvinte despre ceea ce a reprezentat Voiculescu în ultimii 25 de ani. Este unul dintre marii profitori ai tranziţiei, este un om care a dezinformat opinia publică, spunând că nu a fost colaborator al Securităţii, s-a demonstrat că a fost colaborator al Securităţii. Este un om care şi-a construit un partiduleţ satelit şi care s-a lipit întotdeauna de putere, care întotdeauna a profitat de relaţiile privilegiate pe care le-a avut cu deţinătorii de putere din România, pentru a-şi favoriza afacerile (...). Deci eu spun că e încă un mare profitor al tranziţiei, care ajunge la zdup. Sper ca acest semnal să fie un semnal clar, puternic şi limpede că justiţia din România nu mai tolerează hoţia, nu mai tolerează infracţiunile şi că în România se pune punct hoţiei.

În mod evident, dispare un mare susţinător, dacă nu chiar un mentor al lui Victor Ponta. În mod evident, Victor Ponta şi cu PSD-ul nu pot să scape basma curată, când a fost evidentă implicarea şi susţinerea acordată de PSD atât lui Dan Voiculescu, cât şi multora dintre cei care s-au aflat în jurul lui Dan Voiculescu. Victor Ponta a beneficiat din plin de avantajele relaţiei cu Dan Voiculescu, prin faptul că a fost susţinut în mod fanatic de către posturile tv ale domnului Voiculescu. Eu am convingerea că şi cei care i-au dat sprijinul lui Dan Voiculescu vor avea de suferit, dacă nu în faţa instanţei, măcar în planul susţinerii publice”.

Preşedintele Noii Republici Mihail Neamţu: „E un sfârşit de ev în politic. 10 Ani condamnare pentru Voiculescu! Gansterul politico-securistic al anilor e răpus de forţa Legii. Auditul tranziţiei trebuie să continue! Borfaşii au culcuşul lor: închisoarea. Dan Voiculescu a furat Statul român şi ne-a sfidat pe noi toţi. E timpul să plătească. Inclusiv cu sutele de milioane care pot acoperi măcar o parte din deficitul de pensii...”

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi: „Justiţia s-a pronunţat: Voiculescu va face 10 ani de închisoare. Nu mă simt recompensat moral pentru mizeriile, calomniile şi atacurile la care am fost şi eu supus la A3. Ca şi Al Capone, Felix a căzut din pricini aparent minore în raport cu principala lui crimă: aceea de a diviza societatea şi de a reinstitui, la modul securistic, delictul de opinie (diferită). Completul CAB merită stima noastră pentru curajul de a fi făcut o judecată dreaptă în speţa respectivă”.

Unul din membri fondatori ai PMP, Adrian Papahagi: „O sentinţă de nota 10. Dreptate până la capăt!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne