Cum se taie o panglică de autostradă. "Haideţi, curaj, guvernaţi! Doare?"

E uşor să arăţi planşe colorate şi să faci show în faţa camerelor, dar complicat să rezolvi probleme reale şi critice pentru infrastructura din România, a atras atenţia deputatul Cătălin Drulă, de la USR.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Activitatea de deblocare a proiectelor de autostrăzi s-a încetinit semnificativ de când a venit Guvernul Grindeanu. E şi cazul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, respectiv ultimii kilometri, intrarea în Bucureşti, a tras un semnal de alarmă deputatul Cătălin Drulă, fost consilier al lui Dacian Cioloş pe infrastructură.

"Pentru că premierul Grindeanu a declarat săptămâna aceasta că "se va implica personal" în deblocarea proiectelor, îi atrag atenţia că lipseşte în continuare autorizaţia de construire pentru zona dintre strada Popasului şi calea ferată Bucureşti-Constanţa, iar pe zona din sectorul 2 sunt probleme birocratice la traversarea peste Balta Saulei.

Problema e cum nu se poate mai în curtea PSD-ului pentru că blocajul este între instituţiile conduse de doamna Firea, soţul doamnei, dl. Pandele şi dl. Cuc. Adică Primăria Bucureştiului, Primăria Voluntari şi Ministerul Transporturilor. Din nou, remarc cum e mai uşor să arăţi planşe colorate şi să faci show în faţa camerelor şi, aparent, mai complicat să rezolvi probleme reale şi critice pentru infrastructura din România", a scris, pe pagina sa de Facebook, Cătălin Drulă.

Potrivit deputatului USR, dacă nu iese autorizaţia până la sfârşitul lunii, nu se va termina autostrada la sfârşitul anului cum era prevăzut în contract.

"Deci săptămânile următoare sunt critice - altfel iarăşi facem reportaje la sfârşitul anului despre nefericita situaţie a autostrăzilor româneşti şi puţinii kilometri inauguraţi. Acum, încă se poate salva acest proiect. Deci implicaţi-vă personal, domnule Sorin Grindeanu!", a subliniat Cătălin Drulă.

Comentând pe marginea subiectului, fostul ministru Cristian Ghinea, a remarcat că Drulă le arată practic lui Grindeanu şi Gabrielei Firea "cum pot tăia o panglică pe ce a muncit el anul trecut".

"Doar, doar să se mişte cu nişte autorizaţii date de ministrul lor şi de soţul doamnei Firea. Haideţi, curaj, guvernaţi! Doare?", a adăugat Cristian Ghinea.