Cum vede Grindeanu aşa-zisa "gaură" de la buget cauzată de tehnocraţi

În timp ce fostul premier Dacian Cioloş respinge ferm acuzaţiile privind o aşa-zisă gaură lăsată la buget, actualul şef al Executivului, Sorin Grindeanu, păstrează aceeaşi linie cu şeful său de partid Liviu Dragnea, cel care a comandat recent o anchetă parlamentară pe această temă.
Andrei Pricopie
16.01.2017

alte articole

Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
16.01.2017

Scandalul aşa-zisei "găuri" de la buget cauzată de tehnocraţi a ajuns şi în atenţia premierului Sorin Grindeanu care a remarcat duminică seară, la România Tv, că există "o diferenţă neacoperită pe ceea ce s-a prognozat şi pe ceea ce s-a realizat".

"Vorbim de execuţia bugetară pe anul trecut, au fost venituri de 221 de miliarde, veniturile prognozate. La începutul anului erau de 231, după care a venit o rectificare de buget în care s-a spus că sunt şi mai mari veniturile, s-a ajuns în jur de 235 ca şi estimare, iar la finalul anului s-au închis lucrurile la 221 de miliarde ca şi venituri totale. E această diferenţă care nu e acoperită, pe ceea ce s-a prognozat şi pe ceea ce s-a realizat.

S-a făcut o rectificare de buget la sfârşitul lunii noiembrie – e adevărat, în campanie electorală – când datele erau aproape de adevăr, adică vorbim de o lună pe care o mai aveai până la sfârşitul anului şi unde nu s-a făcut rectificare negativă, aşa cum era normal. Dimpotrivă", a precizat Grindeanu, citat de News.ro.

Potrivit premierului, aici a dat o explicaţie foarte bună ministrul Finaţelor, care a spus că probabil acea rectificare din 23 noiembrie a fost o rectificare pozitivă din cauză că eram în campanie electorală.

"Da, numai că aceste campanii electorale vin şi pleacă. Există viaţă şi după alegeri, viaţa românilor. Nu ne putem juca cu lucruri de acest tip. Acestea sunt lucruri care sunt dincolo de politică. O să vedem cuzele. Am văzut că şi Parlamentul se ocupă în a căuta cauzele pentru care s-a făcut aşa ceva. Treaba noastră e să ne ocupăm acum de ceea ce înseamnă implementarea programului nostru de guvernare în 2017", a punctat Grindeanu.

Pentru a afla poziţia fostului premier Dacian Cioloş pe marginea aşa-zisei "găuri" de la buget intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor