Cum vrea PSD să facă rost rapid de bani la buget: pregăteşte o nouă amnistie fiscală

PSD-ul condus de Liviu Dragnea pregăteşte o nouă amnistie fiscală, una din modalităţile deja consacrate de a aduce bani rapid la bugetul de stat.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Mai mulţi parlamentari PSD au demarat un proiect de lege care prevede ştergerea penalităţilor de întârziere şi a jumătate din dobânzi pentru firmele şi persoanele fizice care îşi achită datoriile iniţiale către bugetul de stat până la data de 30 septembrie, informează stiriletvr.ro.

Amnistiile fiscale sunt stabilite pentru a avea plăţi accelerate spre bugetul de stat într-un timp bine determinat. Rău-platnicii scapă de sancţiuni, o parte din dobânzi şi penalităţi dacă îşi achită datoriile iniţiale.

Aceasta ar fi a treia amnistie fiscală din ultimii şapte ani şi se referă la datorii acumulate până pe 30 iunie, care trebuie achitate până la sfârşitul lunii septembrie.

Până la finalul anului ar urma sa fie plătite şi dobânzile pe care statul le reduce însă la jumătate.

Şi Guvernele Boc şi Ponta au luat măsuri similare. La precedenta amnistie fiscală aproape 20 de mii de persoane şi peste 16.000 de firme au solicitat ştergerea penalităţilor, iar ANAF a recuperat, astfel, 750 de milioane de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne