Cunoscut jurnalist "anti-Sistem", pe listele PSD Constanţa

Loredana Diacu
10.10.2016

alte articole

Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)
Loredana Diacu
10.10.2016

Cunoscut pentru activismul său civic şi luările sale de poziţie împotriva curentului, jurnalistul Alexandru Căutiş confirmă că va candida pentru Parlament pe listele PSD Constanţa, organizaţie din care au emanat cunoscuţii Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu .

Anticipând criticile ce vor însoţi gestul său, jurnalistul le explică celor care-l vor "ponegri" că nu candidează pentru nimeni altcineva decât pentru sine şi-şi exprima speranţa că nu-i va fi silă de sine la final.

Redăm postarea lui Căutiş:

"Dragi prieteni de pe Facebook, aşa cum poate aţi aflat pe surse am ocazia să candidez la parlamentare la Constanţa, din partea PSD. Eu m-am dus şi am solicitat acest lucru lui Felix Stroe (preşedintele PSD Constanţa n.r.), nu invers. Am suficientă minte cât să fi intuit chiar de la luarea deciziei mele că prima tentaţie a celor care află această ştire este să mă ponegrească. Dar sper că o bună parte dintre ei să aibă răbdarea, curiozitatea şi, scuzaţi, inteligenţa de a aştepta şi explicaţiile mele. Văd că sunt şocaţi mai ales unii care spun că aveau încredere în mine că sunt într-un anume fel. Încrederea, ca şi iubirea, ar trebui să se întreţină de la sine chiar în momente în care par puse în pericol, ca să fie cu adevărat demne de numele "încredere" sau "iubire".

Poate că oi avea şi eu ceva de spus cu gestul meu, poate că am eu însumi mai multă încredere în mine decât aveţi voi în mine şi chiar sper să nu mă dezamăgesc. Poate că mă şi iubesc eu însumi pe mine (scuzaţi pleonasmul). Vreţi să mă îndoiesc de mine doar fiindcă voi vă îndoiţi brusc de mine? Vreţi să mă urăsc doar fiindcă voi mă urâţi brusc? Nu vă cer să mai credeţi în mine sau să mă iubiţi în continuare. Vă rog însă să mă lăsaţi să-mi dau eu mie o şansă să mai cred în mine, în cel care cred că sunt, în cel care vreau să fiu, pentru mine. Nu candidez pentru nimeni altcineva decât pentru mine. Eu cu mine mă voi lupta mai tare în noua postură decât cu oricare pesedist, penelist, pepizdamăsist. Sper să nu-mi fie silă de mine la final.

Nu mă detestaţi că mă pun la încercare astfel. Eu voi pierde mult mai mult decât voi dacă încercarea mea este un eşec.", scrie jurnalistul.

Reamintim că despre Felix Stroe, cel ce a preluat funcţia de preşedinte PSD Constanţa de la Nicuşor Constantinescu, presa scrie că acesta controlează o companie de stat (RAJA S.A.) care a sifonat contracte de 1,5 miliarde lei. Principalul beneficiar ar fi un SRL din Murfatlar controlat chiar de interpuşii partenerului său de afaceri şi un off-shore din Cipru asociat cu Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin Strutinsky.

Merită menţionat că în octombrie 2015, Căutiş îl acuza pe şeful PSD Liviu Dragnea că ar fi în spatele deciziei de a i se scoate din grila de programe Realitatea TV emisiunea Comabat News, dupa ce a realizat o ancheta despre "hoţiile" lui Dragnea din Teleorman. Căutiş a mai susţinut că liderul PSD ar avea „investiţii şmechereşti” în presă, şi că din acest moment acesta ar fi fost ridicat în slăvi la mai multe televiziuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor