Un jurnalist pretinde că a aflat cine a fost „şeful direct al lui Traian Băsescu pe linie de Securitate”

Jurnalistul Alexandru Căutiş susţine că a primit informaţii despre trecutul "securistic" al fostului preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Prezent în platoul Realitatea Tv, jurnalistul Alexandru Căutiş a declarat că a venit la el o persoană, "un fost mare securist", care a spus că ştie cine era şeful lui Traian Băsescu pe linie de Securitate, scrie reportervirtual.ro

"Am stat de vorbă cu un fost şef din Securitatea românească, cu atribuţiuni în spaţiul occidental, nu o să-i dau numele, care mi-a zis următoarele lucruri. (…) ‘O să-ţi spun cine a fost şeful direct al lui Traian Băsescu pe linie de Securitate’, şi mi l-a spus – cu numele întreg, cu funcţiile pe care le-a avut.

Numele domnului începe cu litera A şi a fost prefect într-un judeţ al României în timpul mandatelor lui Traian Băsescu. Pe lângă funcţia de prefect, Traian Băsescu, aşa cum spune fostul şef securist, aşa cum mi-a mărturisit aseară, i-a mai făcut un cadou respectivului domn – un loc de europarlamentar", a declarat, vineri seară, Alexandru Căutiş, care a explicat că el s-a declarat tot timpul un fan al lui Traian Băsescu.

Jurnalistul susţine că acel fost "mare securist" i-a confirmat zvonuri pe care le mai auzise în trecut despre Traian Băsescu şi relaţia sa cu Securitatea şi a adăugat că va face noi dezvăluiri în perioada următoare pe acest subiect.

Pe de altă parte, din rapoartele CNSAS reiese faptul că fostul preşedinte al României nu a fost colaborator al Securităţii, mult temutul aparat represiv al regimului comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne