Curtea de Apel: Mircea Diaconu şi Vadim Tudor pot candida la europarlamentare

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu (Mihuţ Savu/Epoch Times)
Flori Mladin
10.04.2014
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis, miercuri, contestaţia actorului Mircea Diaconu, astfel că acesta poate candida ca independent la alegerile europarlamentare din 25 mai, relatează B1 TV. Decizia CAB este definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel au respins contestaţiile emise de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Ministerul Public faţă de hotărârea Tribunalului Bucureşti.

Tribunalul Capitalei a admis, în 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu în legătură cu candidatura sa independentă la alegerile europarlamentare. Deci Tribunalul a decis că Mircea Diaconu poate candida la europarlametare.

Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut miercuri decizia tribunalului, confirmând astfel că Diaconu poate candida, în mai, la europarlamentare.

Mircea Diaconu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura.

Acesta a depus la BEC dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Diaconu anunţase în 19 martie ca şi-a dat demisia din PNL şi va candida independent la alegerile europarlamentare.

ANI a trimis la BEC, tot în 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

Preşedintele ANI, remarca faptul că prin promovarea candidaturii lui Diaconu se pregăteşte terenul de încălcare a legii şi în alte cazuri în care există decizii irevocabile de integritate sau poate chiar decizii penale. Participarea actorului la alegerile parlamentare ar crea un precedent periculos de care s-ar putea folosi ulterior şi alţi politicieni declaraţi incompatibili.
Corneliu Vadim Tudor poate candida la europarlametare
Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, miercuri, că poate candida pentru Parlamentul European şi Corneliu Vadim Tudor. CAB a admis contestaţia acestuia la decizia din 6 aprilie a Tribunalului Capitalei. Tribunalul Capitalei a respins în 6 aprilie, ca neîntemeiată, contestaţia lui Corneliu Vadim Tudor privind candidatura sa la alegerile europarlamentare, decizia fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor