CNA închide ochii la campania lui Mircea Diaconu de la Antena 3, dar sancţionează B1 TV

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)
CNA nu a amendat Antena 3 pentru campania amplă pe care a făcut-o în favoarea actorului Mircea Diaconu care doreşte să candideze ca independent la alegerile europarlamentare, însă a amendat postul B1 TV cu 20.000 de lei.

Membrul CNA Narcisa Iorga a propus ca postul TV Antena 3, condus de familia lui Dan Voiculescu, să plătească 20.000 de lei pentru campania amplă pe care a difuzat-o pentru Diaconu, însă propunerea sa nu a fost acceptată. Argumentul invocat în ce priveşte îngăduinţa cu care a fost tratat respectivul post TV a fost că Mircea Diaconu nu este om politic, iar campania Antena 3 a fost una socială, potrivit B1 Tv.

Totuşi, postul B1 TV a fost amendat cu 20.000 de lei deoarece a difuzat informaţii personale ale susţinătorilor lui Mircea Diaconu.

Explicaţia reprezentantului Antenei 3 a fost acceptată de majoritatea membrilor CNA. În ce priveşte reclamaţia făcută la adresa postului TV din trustul Intact, s-au făcut diverse comentarii, a susţinut un membru CNA.

„Mie mi se pare o reacţie disproporţionată, este ca şi cum cineva s-ar plânge că s-a distrus o margaretă, iar atunci reacţia este să vezi pajiştea întreagă, dacă nu s-au distrus alte margarete, dealul, regiunea şi aşa mai departe.(...). Nu este vorba despre o campanie electorală, atâta vreme cât s-a făcut o campanie pentru strângerea de semnături a unui cetăţean pe nume Mircea Diaconu. Nu e o campanie pentru că nu s-a vorbit despre europarlamentare pentru că nu s-a susţinut vreun program sau o strategie legată de europarlamentare”, a spus Radu Călin Cristea, susţinut şi de alţi membri CNA.

„Atâta vreme cât candidatura lui nu a fost acceptată, el nu este candidat. Până la momentul când candidatura lui va fi fost acceptată, el este un om în luptă cu establismentul. Cât despre program, nu a fost nicio secundă vorba despre program. Nu s-a vorbit nicio clipă de vreun partid, un program sau o persoană politică”, a afirmat şi Cristina Trepcea.

Mai mult, membrii CNA sugerau că ar fi fost o anchetă jurnalistică, idee la care Narcisa Iorga s-a opus.

„Nu cred că este vorba de investigaţie atâta vreme cât în emisiuni este promovat un site, o adresă de Facebook şi foarte multe adrese de locuri unde se strâng semnături pentru un candidat la Parlamentul European. (...). Am constatat că la BEC s-au înscris 15 partide şi 11 candidaţi independenţi. De ce niciunul nu a fost susţinut, nu de Antena 3, dar de orice alt post TV?”, a precizat Narcisa Iorga, potrivit paginademedia.ro.

Însă Consiliul Audiovizualului au fost foarte drastici cu postul B1 TV, pe care l-au amendat cu 20.000 de lei pentru că a difuzat informaţii personale ale susţinătorilor lui Mircea Diaconu, şi anume au fost imagini cu tabelele de strângere a semnăturilor pentru Mircea Diaconu, în care erau notate codurile numerice personale ale simpatizanţilor actorului.