CNA închide ochii la campania lui Mircea Diaconu de la Antena 3, dar sancţionează B1 TV

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)
CNA nu a amendat Antena 3 pentru campania amplă pe care a făcut-o în favoarea actorului Mircea Diaconu care doreşte să candideze ca independent la alegerile europarlamentare, însă a amendat postul B1 TV cu 20.000 de lei.

Membrul CNA Narcisa Iorga a propus ca postul TV Antena 3, condus de familia lui Dan Voiculescu, să plătească 20.000 de lei pentru campania amplă pe care a difuzat-o pentru Diaconu, însă propunerea sa nu a fost acceptată. Argumentul invocat în ce priveşte îngăduinţa cu care a fost tratat respectivul post TV a fost că Mircea Diaconu nu este om politic, iar campania Antena 3 a fost una socială, potrivit B1 Tv.

Totuşi, postul B1 TV a fost amendat cu 20.000 de lei deoarece a difuzat informaţii personale ale susţinătorilor lui Mircea Diaconu.

Explicaţia reprezentantului Antenei 3 a fost acceptată de majoritatea membrilor CNA. În ce priveşte reclamaţia făcută la adresa postului TV din trustul Intact, s-au făcut diverse comentarii, a susţinut un membru CNA.

„Mie mi se pare o reacţie disproporţionată, este ca şi cum cineva s-ar plânge că s-a distrus o margaretă, iar atunci reacţia este să vezi pajiştea întreagă, dacă nu s-au distrus alte margarete, dealul, regiunea şi aşa mai departe.(...). Nu este vorba despre o campanie electorală, atâta vreme cât s-a făcut o campanie pentru strângerea de semnături a unui cetăţean pe nume Mircea Diaconu. Nu e o campanie pentru că nu s-a vorbit despre europarlamentare pentru că nu s-a susţinut vreun program sau o strategie legată de europarlamentare”, a spus Radu Călin Cristea, susţinut şi de alţi membri CNA.

„Atâta vreme cât candidatura lui nu a fost acceptată, el nu este candidat. Până la momentul când candidatura lui va fi fost acceptată, el este un om în luptă cu establismentul. Cât despre program, nu a fost nicio secundă vorba despre program. Nu s-a vorbit nicio clipă de vreun partid, un program sau o persoană politică”, a afirmat şi Cristina Trepcea.

Mai mult, membrii CNA sugerau că ar fi fost o anchetă jurnalistică, idee la care Narcisa Iorga s-a opus.

„Nu cred că este vorba de investigaţie atâta vreme cât în emisiuni este promovat un site, o adresă de Facebook şi foarte multe adrese de locuri unde se strâng semnături pentru un candidat la Parlamentul European. (...). Am constatat că la BEC s-au înscris 15 partide şi 11 candidaţi independenţi. De ce niciunul nu a fost susţinut, nu de Antena 3, dar de orice alt post TV?”, a precizat Narcisa Iorga, potrivit paginademedia.ro.

Însă Consiliul Audiovizualului au fost foarte drastici cu postul B1 TV, pe care l-au amendat cu 20.000 de lei pentru că a difuzat informaţii personale ale susţinătorilor lui Mircea Diaconu, şi anume au fost imagini cu tabelele de strângere a semnăturilor pentru Mircea Diaconu, în care erau notate codurile numerice personale ale simpatizanţilor actorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne